Halör Cup 2016Vilken underbar långhelg vi har haft! (Därav bloggtorkan)

Onsdag till idag har spenderats i Malmö där vi bott på Clarion View i Hyllie (granne med Emporia köpcentrum) och i Höllviken där Felix lag spelar årets upplaga av Halör Cup i fotboll. Som Nordens största fotbollscup för 10-åringar, med över 130 lag klassas turneringen som ett inofficiellt SM för åldersklassen och det har våra killar haft stenkoll på. 

För lagets del har detta varit ett enda stort äventyr där de levt tillsammans dygnet runt onsdag-lördag, något som ställer lite krav på det här med ordning och reda -obefintligt om du frågar mig – rätt glad över att bo på hotell!

6 matcher på 3 dagar tog oss till slut till 8-delsfinalen innan det tog stopp. Mer än någon hoppats på och jag är så sjukt imponerad av killarna och hur de kämpar och aldrig ger upp!


Med en bilresa på 15 minuter från hotellet ner till Höllviken har vi kunnat åka lite mellan, som igår när det var 6 timmar mellan match 2 och 3. Då passade vi på att shoppa på Emporia (bättre än Mall of Scandinavia om du frågar mig – och sjukt trevlig personal) och äta middag innan vi åkte ner till en spännande match som till slut slutade med straffar, som vi vann med 5-4.Mina fina i väntan på match!

Jr propsade på att sätta första straffen. I mål gick den ju men var sjukt nervöst för oss alla innan det var klart!


Efter prisutdelning tidigare idag, där killarna även fick veta att deras placering var den bästa i klubbens historia fick även de mest ledsna minerna att släppa! Ett av Sveriges just nu vassaste lag i sin åldersklass just nu, det är inte illa!

På sådana här cuper får man höra en heldel, ofrivilligt alltså. Föräldrar som talar om för sina barn att de är bäst i laget, att allt hopp står till just hen, att alla litar på hen och att hen måste prestera. Tragiskt as usual. Som en kontring fortsatte våra killar att öva på straffar efter att de vunnit just på straffar. För att DE ville, inte för att tränarna ville det. Som det ska vara.

Nu styr vi bilen mot Stockholm igen och tackar Skåne för den här gången. 

Annonser

Ett svar till “Halör Cup 2016”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s