Hemmaträning – here we go

Nu är det dags att lägga in en växel i träningen. Hurra! Som jag längtat!

Jag tappade träningsinspirationen  (kroppen var en tung vikt nog i vardagen) knappt två veckor innan Charlie kom till världen (körde 4-5 pass/v fram till dess) och har således haft en period av ungefär 6 veckor där träningen bestått av promenader och stärkande övningar för bäckenbotten och de inre magmusklerna men nu är det dags för nästa steg.


Jag kommer att använda mig av av min träningsguru, Lofsans, mammaträningsbok för styrketräningsbiten. Färdiga träningsupplägg som jag kan genomföra hemma med de redskap jag har är ett perfekt upplägg för mig.

När det kommer till konditionsdelen kommer jag att försöka få in ett cykelpass på min racer per vecka. Det kommer inte att bli några längre pass då Charlie är den som styr och hans rutiner är mer eller mindre obefintliga ännu. En timme klarar han helt säkert om han är fulltankad på mat och på det kommer jag relativt långt på cykeln. En bra början!

Varför gör jag detta? Varför inte bara njuta och ta det lugnt? Jo, för mitt mentala välmående om jag ska vara 100 ärlig. Att gå från träning 4-6 ggr/v till promenader och knipövningar är jättebra mental träning men för varje dag blir vår guldklimp tyngre och tyngre och jag vill inte få ont av att bära.

Träningen i mitt fall har inget med viktnedgång att göra. Jag får på mig alla mina vanliga kläder (bortsettfrån behåar och bikiniöverdelar!) redan och en smal kropp är inget jag strävar efter om inte kroppen är stark! 


Morgonens osminkade sanning. Första passet avklarat, 3 superset – 6 övningar, och dagens mammamage från appen med samma namn. Fördelen med hemmaträning – kan utföras i underkläder eller möjligen en sporttopp och boxertrosor;)

Annonser

2 svar till “Hemmaträning – here we go”

    1. Med barnens aktiviteter 5-6 dagar/v o C som är som en igel på mig är det det enda som funkar, dvs när han sover. Ska testa cykelrundan i helgen oxå! (Sedan längtar öven jag till gymmet men men…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s