Formcheck 6,5 vecka efter förlossning

Att kläderna från tiden före graviditet passar är ett bra tecken för mig. Att jag är på väg tillbaka till startformen genom mycket lätt träning och AMNING.

De första 4 veckorna bestod träningen enbart av promenader och övningarna i Mammamage-appen. Från vecka 5 påbörjade jag träningsprogrammet enligt Lofsans Mammaträning kombinerat med Mammamage och ett kortare yogapass samt promenader när det finns tid.

Således ingen hjärnfysik när det kommer till svårighetsgrad eller hård träning utan mestadels aktivering av muskler och en del rörlighet. 

Frågar du mig så skulle jag säga att amningen är den största faktorn i att hitta tillbaka till startformen så snabbt som jag gjort. Jag äter som en häst (och då pratar vi inte alls enbart nyttigheter!) och det mesta rinner rätt igenom och över till Charlie. Många dagar äter jag massor på kvällen då jag känner att kroppen skriker efter mat trots stor frukost, lunch, middag och mellis däremellan. Helt galet!

En annan faktor är all träning under graviditeten. Jag har haft lätt att komma igång med promenader, har inga krämpor i rygg och mår alldeles prima trots att jag är relativt nyförlöst. 6,5 vecka är ingen tid alls!

Till vänster, ingen aktivering av de inre magmusklerna medan ”korsetten” är påkopplad på bilden till höger.


En bild framifrån. Hormonranden hänger kvar och lär så göra ett tag till. 

Sedan måste vi komma ihåg att alla kroppar är olika och hur du börjar träna EFTER graviditeten är helt baserat på hur DU mådde och tränade FÖRE och UNDER graviditeten samt eventuella komplikationer som måste tas hänsyn till!

Långsamt och kontrollerat, mina ledord.

Annonser

2 svar till “Formcheck 6,5 vecka efter förlossning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s