Sommarmat från grillen

Sommarhettan fortsätter att hålla sig kvar här, helt underbart, även om jag dock märkte på Charlie att han hade svårt att komma till ro på grund av värmen mitt på dagen. 

Under morgonens promenad på 40 minuter sov han halva tiden och gnällde därefter järnet den andra halvan. På eftermiddagen slocknade han totalt och sov i tre timmar och nu sover han sött för natten efter att ha myst med våra vänner under kvällens middag.

Ikväll blev det en sen (1 juni känns sent) premiär för middag ute. Då jag är ensam med barnen till imorgon kväll hade jag bjudit hem en av våra närmsta vänner, eller familjer kanske jag ska skriva, på en enkel middag. Alltid kul med sällskap!

Jag personligen blir inte så sugen på varm mat i denna hetta men lite grillat går alltid ner. Om inte annat så är det lättlagat och alla äter korv.


Ikväll testade vi på en av Lithells nyheter bland korvar; kycklinggrillkorv med paprika. En tjockare korv med mycket god smak. Jag äter helst kycklingkorv om jag får välja. Barnen åt klassiska barnens grillkorvar med god aptit. 


Till korven serverade jag, utöver ketchup/senap/rostad lök, även en röra på paprika och tomat. En annorlunda topping på just korv – fungerar lika bra till kött och kyckling tycker jag – men den fungerade den med.

Korvbrödet smakar godast i en surdegsvariant medan barnen föredrar de klassiska bröden.

Många tycker att korv är snabbmat och onyttigt men med högt köttinnehåll och bra tillbehör till slår det fil&flingor med hästlängder när det kommer till näringsinnehåll, men också smak om du frågar mig.

Inlägget i samarbete med Lithells.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s