Bära barn i Ergobaby Adapt

Jag har ju lovat att komma med ett utlåtande, en utvärdering av vår relativt nya bärsele, Ergobaby Adapt, som vi ju haft ett par veckor.

Med tredje barnet trodde vi väl någonstans att det inte skulle behövs köpas så mycket mer än de mest nödvändiga sakerna och införskaffade en BB-original sele precis som med barn 1 och 2. Tji fick vi.

Den fungerade inte alls med Charlie som är den mest närhetstörstande av våra 3 barn och vill således inte bara bli ”buren” i en sele utan faktiskt vara nära. Där någonstans började jag göra min marknadsundersökning som jag alltid gör när jag letar efter det bästa på marknaden. Lusläser Instagram, mammabloggar och googlar.


Valet föll på en Ergobaby Adapt som var helt ny på marknaden. En sele som förvisso funnit med på marknaden ganska länge i grundutförande men nu med nyheten (därav namnet Adapt) att man inte behövde ett spädbarnsinlägg (en separat del, extra kostnad) utan bebisen kunde direkt placeras i selen som sedan kan användas upp till 20 kilo, det vill säga en ganska lång tid framöver. Perfekt!

Beställde gjorde jag på Addnature som inte bara hade bäst pris utan även snabbast leverans på 2 arbetsdagar, skönt att slippa åka iväg och leta efter produkter i butik med en nyfödd tycker jag.

Vad tycker jag om selen då (tilläggas skall att det bara är jag än så länge som testat den hemma, inte M):

 • Mycket lätt att ställa in och anpassa efter bebisen/barnets storlek. Kardborrejustering på insidan med tydliga markeringar beroende på barnets längd.
 • Att ta på sig selen var betydligt lättare än jag trott. Du har valet att knäppa remmarna omlott, som ett X över ryggen eller rakt på respektive sida. Hittills har jag bara kört dem sida för sida men ju tyngre Charlie blir, ju troligare blir det att jag väljer att korsa remmarna för att sprida belastningen över hela ryggen.
 • Materialet i sig är tjockt men även under de varma dagarna som varit hittills har det varit helt ok att ha sele med bebis i på magen utan att man smälter bort.
 • Inga extra tillägg för bebis utan du använder selen som den är från början.
 • Bebisen sitter i en ergonomisk position med rätt vinkel i höft och ben vilket ger en avslappnad och behaglig position som bebisen känner sig lugn i (min tolkning av Charlie som somnar i princip direkt i selen).
 • Nackstödet för nyfödda täcker inte hela huvudet utan är lagom högt, att det täcker nacken och nedersta delen av huvudet, vilket gör att det inte blir för varmt eller klaustrofobiskt för bebisen. Charlie kan röra sig åt sidorna och se saker istället för att behöva stirra in i mitt bröst hela tiden.
 • En sele som kan användas på 3 olika sätt; bebisen/barnet mage mot mage med dig, på höften samt på ryggen. Det sistnämnda är från 7 kilo och om Charlie fortsätter sin viktuppgång i samma fart som har gjort hittills räknar jag med att kunna bära honom på ryggen när vi åker till Sälen i början av augusti för vandring.
 • Och det smartaste, en liten detalj jag gillar skarpt; ett solskydd/vindskydd som du lätt trollar fram ur en liten ficka på selen. Det kan vara bökigt att få på en mössa på en liten bebis eller det lilla barnen som inte vill ha solhatten på. Då är skyddet perfekt då det skyddar mot direkt sol och de starkaste vindpustarna. Skall även fungera som skydd vid amning (yes, det ska gå att amma i selen, återstår dock att se).

Några negativa saker att verkligen notera har jag egentligen inte funnit men det jag tänkt på kommer här:

 • Priset. Runt 1400 kronor kan kännas mycket när man köpt allt annat som en bebis ”behöver”. Tänk dig dock att du kommer att kunna använda selen jämt och under en väldigt lång tid vilket gör att kostnaden breds ut över många år.
 • Storleken ihoppackad. Jämfört med en BB-sele är denna betydligt större men det går att få ihop den till en avlång korv genom att rulla ihop den och då tar den inte särskilt stor plats.
 • Skulle önska en förvaringspåse som man kan ha med för att enkelt kunna förvara den till exempel under vagnen utan att selen bli smutsig.
 • Alla remmar. Det blir en hel del remmar som skall rullas ihop och hållas ihop på denna sele. Dock finns igenomtänkta lösningar i form av öglor i elastiskt material vilket gör att det känns helt ok att ta den där minuten det tar att rulla ihop alla (3) remmarna när selen sätts på.

Nackstödet infällt vid vakentid för små bebisar.


Solskyddet uppdraget och nackstödet uppfällt på sovläge.

Over all en sele som är över alla förväntningar, och väl den sele som kommer närmast komforten och det ergonomiska tänker om man ser till att ha barn i sjal men att få den sportiga looken som jag gillar med bärsele. Snabb att få på sig och få ner bebis i. Vår Charlie gillar selen och har gjort det från start vilket ger den högsta betyg från oss givetvis! Så skönt att ha hittat en produkt som fungerar utan krångel.

//Detta inlägg är inte sponsrat utan jag har betalat själv för produkten och delar med mig av min utvärdering för att kunna hjälpa andra i shoppingdjungeln. Alla åsikter är mina egna, baserade på använding av selen dagligen de senaste veckorna.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s