Benböj med gummiband

Jag tycker att det är himla bra att kunna bränna av ett styrkepass hemma när det inte finns passande pass eller tid för ett besök på gymmet. Särskilt nu under första tiden av föräldraledigheten har jag inte kunnat ta mig till gymmet av förklarliga skäl och då är hemmagymmet perfekt. Eller ja, hemmagym och hemmagym, redskap undangömda i garderoben och som nyttjas på bästa lediga yta i huset, oftast blivande bebisrummet, nu gästrum.

Mitt favoritredskap är det multifunktionella gummibandet med handtag från Casall som jag haft i en evighet men som fortfarande håller måttet.

Utöver ganska självklara övningar med gummibandet tänkte jag tipsa om en liten twist man kan göra med gummibandet för att tuffa till en basicövning som benböj ju är.


Genom att vika gummibandet dubbelt på längden och därefter trä igenom handtagen i den ögla som bildas när bandet vikt dubbelt får du ett rejält motstånd i bandet som därefter träs över benen, strax över knäna.


Det som händer här i övningen är att du måste aktivt pressa ut knäna från mitten för att inte falla ihop med dem och på så sätt hålls musklerna i benen och sätet aktiverade under hela övningen, inte bara när du går upp och ner även utan när du står rakt upp i ”viloläge”.

Ett grymt enkelt sett att ta hemmaträningen ett steg längre, och tyngre. För mig som tränar för att komma i samma form som före graviditet och förlossning, men som ännu inte kan lägga på de vikter jag hade tidigare när jag styrketränade, är just övningar med gummiband bra – mittemellan övningar med endast kroppsvikt som motstånd och övningar med tyngre vikter.

Övningen är väldigt säker i utförande då du arbetar med höftbrett mellan benen och passar även dig som är gravid eftersom du inte belastar kroppen i några ytterlägen som kan förvärra eventuell foglossning. Tyngdpunkt på hälarna under övningen och jobba med knipet samtidigt. Fullträff i engagemang av kroppen!

//Fotograf: Norah.

 

Annonser

2 svar till “Benböj med gummiband”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s