Sommar och sol i Nynäshamn

Imorse fick storbarnen en slapp förmiddag medan Charlie och jag tog bilen till Södersjukhuset och återbesök hos min barnmorska. Slutbesiktningen eller vad vi nu ska kalla den är därmed gjort och OK stämpeln i pannan sitter som den ska. Jag hade t o m fått upp järnvärdet till 125, kan vara det högsta jag någonsin haft, så något rätt måste all fika jag vräker i mig göra!

Efter lunch hemma kände vi alla att vi ville komma iväg en sväng. En heldag på stranden lockade inte direkt då det blåser en hel del men väl en tur med bilen till Nynäshamn, knappa 20 minuter bort.Glass till storbarnen från Gute Glass och fika från en av bodarna till mig innan vi begav oss mot Hoppetossa, lekplatsen utformad som en båt. Trots att våra storbarn är 7,5 och 10,5 lyckas de roa sig under en timme där. Charlie premiärgungade tryggt i mitt knä och verkade gilla det.


Solhatten hade jag råkat lämna hemma så en vanlig vårmössa fick duga. 

Hade vi inte haft kyckling o korv redo hemma för kvällens grillning hade vi köpt med fisk och skaldjur från Rökeriet som också ligger nere bland bodarna i hamnen. Godaste maten (deras algsallad är bättre än på något sushuställe jag ätit på och de rökta räkorna…to die for) om du frågar mig och så här mitt i veckan var det nästan folktomt där också. Ett litet tips om du har ett par timmar över. Fly storstaden för lite lugn. Så skönt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s