Att aktivera barnen – skejtpark och badstrand

Att barn tar efter sina föräldrar är ingen nyhet. Så gör även våra. Min största utmaning under vårt 10 veckor långa sommarlov är att aktivera barnen, för hur kul det än är att ha största studsmattan på tomten, fotbollmål och hockeymål likaså, behöver vi alla komma hemifrån då och då.

Högst upp på listan är skejtparker och igår besökte vi den i Tyresö. Första besöket för oss men ett mycket lyckat sådant för alla. 


Lunch köpte jag på Subways i Tyresö centrum, skejtparken och lekparken bredvid ligger två minuters promenad därifrån, och intogs på en av bänkarna innan det var dags att åka mer.


Idag höll vi oss lite närmare hemmaplan, barnen lekte hemmavid fram till lunch och först på eftermiddagen tog vi bilen de knappa tio minuter vi har till stranden. Idag blev det Östnora havsbad med sandstrand, som för övrigt visade sig vara rätt folktom idag, sånär som på en handfull andra sällskap. 


Om ett par veckor är det proppfullt med soldyrkare på hela gräsplan.

Barnen hade kul vid/i vattnet och spelade strandtennis med ett kit vi fick i ett pressutskick för några veckor sedan. Norah badade som den säl hon är medan Jr höll sig torr om fötterna precis som Charlie och undertecknad.

(En notering om att myggen verkar vara många och aggressiva i år, så även bin och broms kunde vi konstatera idag. Myggnät således ett måste på vagnen).


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s