Hockey och långpromenader med pulshöjare

I lilla Smedjebacken med ca 10 tusen invånare finns en ishall, inomhuskonstgräsplan (gym på övervåningen, en idrottshall, löparbanor, fotbollsplaner och volleybollplaner i anslutning till varandra. Vid en badplats. Hur bra är inte det?

Den här veckan hänger jag med Felix (och Charlie) i Smedjebacken där Felix går på hockeycamp söndag-fredag.

Det är tredje året han går där så egentligen behövs inte jag mer än för logistiken Fagersta-Smedjebacken t o r dessa dagar, vi bor hos mina föräldrar där även Norah hänger under dagarna, men jag tycker att det är rätt kul att vara där när jag har möjlighet i och med min föräldraledighet då jag tidigare år inte varit med mer än första eller sista dagen och där emellan har antingen Magnus, som kunnat varit ledig i början av juli, eller mina föräldrar skött logistiken kring campen.

Dagarna löper mellan 9 och 16 och när vi inte ser på ispass, två till antalet – en på morgonen och en sist på eftermiddagen, går jag långpromenader med Charlie i vagnen längs med sjön Barkens strand. Alldeles underbart, särskilt i det väder vi haft de här två dagarna; runt 20 grader och lite sol och moln blandat. Det kom några regndroppar idag men just då var det amningspaus för Charlie och vi befann oss i cafeterian och stördes inte nämnvärt.

Badplatsen.


Härliga promenadvägar i lugnet längs med vattnet.

Efter gårdagens hockeydag var både Charlie och jag redo för en tidig kväll. Han var inte alls nöjd och till slut fick det bli vagnen, en napp och gosefilten på det. Undertecknad i träningskläder. Jag behövde få komma ut i lugnet och tog mig ut på en promenad med bebis vagnen, en bebis som slocknade rätt snabbt och sov sedan vidare inne i sängen.

En promenad blir man dock inte särskilt svettig av, inte ens en rask sådan, varför jag passade på att göra kortare tempoökningar för att få upp pulsen. Ungefär en gång i minuten joggade jag lätt i 15 sekunder innan jag återgick till snabb promenad. En lagom tid för att komma upp aningens i puls men ändå kunna bibehålla aktiverad bäckenbottenmuskulatur (dvs knipa!). Totalt 40 minuter och jag kom hem med rosiga kinder och en och annan svettdroppe i ansiktet. Skön känsla!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s