Del 3, gummibandsövningar för axlar

Efter två övningar för ben och rumpa är det dags att träna överkroppen.

Den här övningen är ett alternativ till en stående övning (övning två i länkat inlägg) där du håller ett spänt gummiband framför kroppen i axelhöjd och drar sedan bägge ändarna åt sidorna, och bibehåller spänningen i gummibandet.

Det brukar bränna skönt mellan skulderbladen i denna övning, men det som också kan ske är att axlarna åker upp och man får en anspänning även i nacken vilket gör att man rentav kan få ont av övningen om man inte utför den korrekt.

Därför kan övningen med fördel göras liggande på rygg. Det tipset fick jag av instruktören på ett mammapass jag var på tidigare och med detta passa även den liggande varianten dig som av någon anledning har en svagare bålmuskulatur. I liggläge blir inte trycket, påfrestningen, på bålmuskulaturen lika påfallande stor som om du skulle stå upp och utföra övningen. Med samma styrka i bålen kan du således ha högre belastning om du liggandes utför övningen jämfört med om övningen skulle utföras stående. Testa!

Startposition. Se till att gummibandet är spänt även här.


Slutposition. Raka handleder. Långsamt upp igen till startläge.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s