Utegym – premiär på Hanveden

En av mina spinningmotionärer på Friskis hemma i Haninge har propagerat och engagerat sig enormt i att Haninge kommun skulle få fler utomhusgym. Och nu har det blivit verklighet av detta, ett år senare.
Ett av gymmen ligger vid vår ishall, Haribohallen, i Hanveden i Västerhaninge och det besökte vi igår, M, jag och Charlie i vagnen. Vi konstaterade att vi var nästan barnfria då Felix är kvar hos mina föräldrar och Norah sov hos en kompis och då gäller att göra sånt man inte hinner med vanligtvis. Som att träna tillsammans.

Utegymmet på Hanveden är alltså alldeles nytt och fyller enligt mig de krav som en kan tänkas ha på ett utegym. Bra maskiner med olika tyngd på redskapen/motstånd och det är enkelt att gå igenom hela kroppen – inga konstiga övningar utan väldigt basic; marklyft, rodd, bröstpress, axelpress, chins/dips, benböj, rygglyft, armgångsstege och sit ups. 


Vi körde 2 varv med 15 repetitioner vardera på följande övningar;

  • Marklyft
  • Rodd
  • Bröstpress
  • Axelpress och 
  • Benböj 


Dryga 80 minuter promenad med jogginslag på det och träningsvärken är rejäl idag.

Så härligt när man kan träna utomhus. Snart börjar våra storbarn med hockey igen och då kommer jag med största sannolikhet hänga i utegymmet under tiden! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s