Den där viktiga stretchen – hur var det nu igen?

15 kilometer checkades in på promenadkontot idag när det äntligen var aningens svalare ute och en skön frisk vind blåste på. Med några ärenden i centrum tog jag bussen ungefär halva vägen dit och hem – jag passar på när tiden finns och jag inte har några fasta tider att rätta mig efter. Snart är skolan igång igen och med det träningar hit och dit. Då blir de spontana stunderna få i vår vardag.

Även om långpromenader inte är det mest plågsamma man kan ägna sig åt, åtminstone med en frisk kropp – annat är det om man har en skada/sjukdom som hindrar en, kan jag ibland känna att jag borde stretcha och arbeta lite mer med rörligheten kring säte, höfter, fram- och baksida lår de perioder då jag promenerar mycket. I mitt fall tenderar en massa promenader leda till att sätet blir stelt och med det till slut även ländryggen vilket är mindre skönt.

Därför vill jag tipsa om dessa två fantastiska, enkla, övningar som hjälper till att töja ut på rätt ställen.

 • Den klassiska stretchen av ”höftböjare”. Stort kliv fram med ena foten (tänk att knä-fot-åter till kropp ska bilda en box) och sträck på kroppen. Handen på motsatt lår eller uppe i luften. Stretchar härligt precis i muskelfästena närmast ljumsken och en del på framsida lår då just stora lårmuskeln ju också har sitt ursprung där.

 • Från yogavärlden har vi ”svanen”. Ena benet förs under överkroppen -knät antingen åt sidan eller framåt, helt beroende på hur rörlig du är – och antingen sträcker du på överkroppen som jag gör på bilden eller lutar dig ner mot underlaget på armbågar eller hela armen om du kan. Sätet skall försöka ha kontakt med underlaget hela tiden. Skönt stretch för sätet, denna tar betydligt djupare in jämfört med ”vanlig” sätesstretch där du kramar om ett knä sittandes på golvet.

   

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s