Cykel på barnens villkor i Sälen

Igår hade jag en väldigt slapp dag här i Sälenfjällen. Hela familjen hängde i Lindvallen större delen av dagen där det var fokus på cykel för de yngre.

Vi stationerade oss vid Gustavsbackens stollift (den enda som är igång under sommaren och tar upp både dig och din cykel till toppen om du så önskar) där det finns en barnvänlig bikepark. För er som inte bor i Lindvallen under er vistelse finns det parkering här eller så ställer man bilen vid Experium och cyklar/går man den dryga kilometern det är mellan torgen.

En liten parentes u det hela är att Jr i vår familj tror väldigt högt om sig själv och var innan redan toktaggad på att åka downhill (vet herrn ens vad det betyder?!). Vi vet av erfarenhet att det är ingen mening med att säga emot så när han i söndags tog sig runt en av de blå banorna (grön/blå/röd/svart markering i svårighetsgrad precis som under vintern) och sedan ramlar av cykeln och slår i knät fick han lära sig det den hårda vägen. Att han bara är 10 år och att det inte är så lätt. 

Rekommenderar att barn utan större erfarenhet kör bikeparken först för att sedan ta er runt Kråkan (1,3 km blå led som utgår från Experium) för att vara säkra på åkningen.

Således, ett par timmar i en bikepark för barn var precis vad han och lillasyster behövde. Lagom svårighetsgrad men ändå säkert. Och kul.


Norah på den minsta banan där hon ”värmde upp”.


Eftermiddagen tillbringade M och storkidsen på äventyrsbadet medan Charlie och jag tog det väldigt lugnt – och bra var väl det då herrn bestämde sig för att vara vaken 02-04.30 inatt. Suck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s