Östfjället

Denna veckans sista kraftansträngning upp på högre höjder blev en behagling sådan på Östfjället.

Leden vi gick på börjar vid Högfjällshotellet (tvärs över vägen från stora parkeringen) och är asfalterad de första 2,3 km upp till vindskyddet där man kan stanna och grilla eller fika. Väljer man att fortsätta längre bort på leden är det grus som gäller, fungerar bra med barnvagn som har lite större däck då underlaget är ganska ojämnt på sina ställen.


Norahs ben hade jobbat klart vid rastskyddet sa hon så det blev bara Felix och jag (+ sovande bebis i vagnen) som gick vidare och de andra tog en extra lång fikastund där istället.

Här var det väldigt mycket folk jämfört med både Trollskogen och Stensjön vilket tog bort en del av njutningen men då många stannade på den asfalterade delen av leden blev det ändå en härlig tur när vi kom iväg lite längre.


Jag börjar tycka att det här med vandring blir allt roligare för varje tur vi kommer iväg på. Det är ju inga distanser att prata om, drygt 7 kilometer den här gången och då med barnen på cyklar. Jag vill gärna testa på en längre dagstur nästa år då storbarnen är ännu större och Charlie kan hänga med i en bärstol på ryggen (en sådan har vi redan köpt av våra vänner).

Och dessa blåbär. Överallt. Vi hade kunnat lämnat fikapåsen hemma och ätit oss mätta på blåbär. Helt galet mycket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s