Semesterträningen och träningssemester

När det kommer till träning under semestertider är lägret ganska tudelat. Det är nu man kör igång och tränar då jobbet inte tar all energi, eller så slappar man till det rejält.

Jag själv är väldigt bra på att slappa till det till en viss del innan rastlösheten börjar komma krypande. Att vila sig fri från den stress som ofta infinner sig sista jobbveckorna innan semestern är skönt men för min del är det ofta träningen som får mig att koppla av allra bäst.

Den sista veckan nu har mina egentliga ”träningstillfällen” varit få och korta. Vardagsmotionen däremot, desto mer. För att klättra uppför fjäll är inget jag noterar som träningspass även om träningsvärken varit brutal vissa mornar efter ett par timmar vandring. Vi har vistats utomhus hela dagarna och stunderna jag de facto varit stillasittande har varit få. Och det är nog lite så vi vill ha det på våra semestrar har vi kommit fram till, mannen och jag.


Aktiva dagar utan att för den delen vara inplanerade med specifika träningspass. 

Vi är lite sugna på ett träningskoncept på vår nästa semester (fjällresan till Idre i januari blir en ren skidresa men om vi bortser från den) som t ex på Playitas där inte bara vi utan även storbarnen får träna – för de är så sjukt taggade på allt i aktivitetsform – och trots bebis i familjen tror jag stenhårt på konceptet. Att ligga platt vid pool och/eller stranden har vi lite svårt för. Att sedan få träningsutbudet serverat som ett smögåsbord, precis som att någon annan städar och lagar maten åt dig på hotellet, det lockar!

Den kommande veckan är makens sista semestervecka och den tillbringar vi på hemmaplan. Jr på fotbollscamp och med fröken N kvar hos mina föräldrar passar vi faktiskt på att boka in oss på lite pass på SATS innan höstens träningshysteri sätter igång och man måste boka plats långt innan. För min del kommer jag också iväg på vanliga pass nu när Charlie hänger med M under tiden. Riktigt skönt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s