5 saker man uppskattar som bebisförälder

Utan inbördes ordning. Kalla mig ytlig om du vill i vissa av dem men det finns saker man uppskattar som aldrig förr med en bebis i huset. 

  1.  Måla naglarna (torkar i skrivande stund) och veta att nagellacket hinner torka innan bebis vaknar. Tänk dig kladdigt rött nagellack i bebisen säng. Ser ut som ett blodbad i dagsljus.
  2. Laga middag till resten av familjen när storbarnen i princip slåss om vem som ska få gulla med och ta hand om lillebror.
  3. Långduscha när bebis är vaken och veta att hur missnöjd han än blir så är det inte jag som skall ta hand om illvrålet utan pappan.
  4. Gå en heldag i samma kläder, det vill säga inte ha blivit nerkräkt. Händer väldigt sällan just nu!
  5. Att man efter punkt 2 ovan tar bebis och nattar honom medan resten av familjen äter middag för att sedan, kite senare – allt beroende på nattning – avnjuta middagen i sin ensamhet när även storbarnen sover. Man får inte vara dum! 

Imorgon ser jag fram emot att gå upp jättetidigt, ta tåget in till jobbet (!) och hänga med mina härliga kollegor ett par timmar. Även där brukar bebis försvinna till kramsugna kollegor. Men framför allt – att prata annat än bebisar och att få prata MED vuxna. Thank god for that!

På naglarna, min absoluta favorit; Essie’s ”over the edge”.  

Annonser

2 svar till “5 saker man uppskattar som bebisförälder”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s