Grönt är skönt – tankar i förkylningstider

Det brukar märkas rätt väl när förskolan och skolan kommit igång igen, när man börjat åka kommunalt och att den kallare årstiden är här – höstförkylningar och virus.

Det känns som att vi snorar lite vartannat här hemma just nu. Inte så att det bryter ut riktigt rejält utan bara så att man anar lite snor och att det kittlas i halsen. Irriterande men det hör väl säsongen till, borde väl egentligen vara tvärtom nu när luften börjar kännas kyligare och bakterier inte är lika mycket förekommande som i den stekande hettan. Men, har man skolbarn (ännu värre med förskolan vill jag minnas) så är det bara att acceptera alla virus och försöka boosta immunförsvaret så gott man kan!

Med en bebis (som just nu lärt sig att åla ut från babygymmet och slickar på det mesta inom räckhåll på golvet – ni förstår) i huset är jag smått manisk med det här med handtvätt när man kommer hem från skolan- och mer än gärna byte av kläder. Skolans lokaler är inte de renaste alltid och efter att ha sprungit strumpfota en hel dag och därefter slänga upp samma strumpor i soffan hemma…nej tack! Jag tvättar hellre en maskin extra än att man har skolkläderna på sig hemma.

Mätmässigt försöker vi äta ren mat så mycket det bara går, inte att gå till överdrifter men ju mer processad mat vi får i oss, ju mer påverkar det kroppen i dess möjlighet att motstå olika virus som angriper oss, det är jag övertygad om. Ren och oprocessad mat behöver inte kroppen anstränga sig för att ta hand om utan kan fokusera på välmåendet i allmänhet.

Som en extra boost äter barnen multivitaminer varje dag och vi vuxna blandar ett glas juice, ofta gjord med vår slowjuicer, med greens (grönt pulver som är baserat på närings- och vitaminrika ingredienser som olika slags grönsaker, växter etc) för att få en extra boost i immunförsvaret.


Trots detta blir även vi förkylda men de långa perioderna uteblir och barnen har inte haft rejäla förkylningar med feber på väldigt många år. Jag är också medveten om att alla aktiviteter vi ägnar oss åt stärker kroppen, inte bara rent fysiskt utan även inifrån så att vi kan motstå virus och annat bättre.

Vilket är ditt bästa boosta-kroppen tips så här i förkylningtider?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s