Mammakroppen – status 5 månader post partum


Helt opartiskt världens sötaste unge som gjorde allt för att ta sig fram till kameran under fotograferingen.

Charlie blev 5 månader en vecka sedan och jag tänkte att det kunde vara på tiden att uppdatera lite när det kommer till form(topp) på denna mamma.

Här snackar vi ingen hets att hitta tillbaka till ursprungsvikt, nej, det klarade kroppen av rätt bra själv de första 3 månaderna då jag bokstavligen rasade ner 18 kilo bara genom att amma (och fortsatt vräka i mig mat under tiden skall tilläggas!) och nu när det alltså har gått 5 månader är jag nere på startvikt och håller mig där och det är jag nöjd med. Och hade jag inte varit där hade jag varit nöjd i alla fall eftersom jag har en kropp som känns stark och jag har inga krämpor som helst trots att jag haren 7,6 kilos klump jag bär på i tid och otid varje dag.

Charlie har alltså gått från 3,8 kilo till 7,6 på 5 månader – det vill säga dubblerat sin vikt på mindre än ett halvår. Bra jobbat tycker jag.

Och på tal om jobb, min träning under denna tid. Promenader, hemmaträning (kortare styrkepass) och sista 2 månaderna även Strong Mama på SATS. Jag är inne på omgång 2 av MammaMage-appen och kommer att fortsätta med stabiliserande övningar så länge jag lever (påminn mig gärna om 10 år) då jag ser vilka resultat det ger!. Starkare än någonsin är jag.

Det behövs inga mirakelkurer, det handlar främst om att röra på sig och gör du det och äter normalt finns ingen anledning att börja stressa med viktnedgång som jag ser så många göra (sociala medier och i många mammagrupper där man pratar LCHF och diverse kurer). Kroppen kommer att behålla det den behöver under den första tiden som mamma – särskilt om du ammar är det fantastiskt att ha dessa reserver att ta av. Lite annat är det ju om du ger ersättning till bebis, då är inte bebisens matintag beroende av hur din kropp har det med resurser. Men tro mig, efter 3 barn (både ammade och flaskmatade) är det sjukt viktigt med att äta ordentligt med mat, sömnbristen i kombination med för lite näring är inte bra och du blir inte piggare av det.

Jag har tidigare gjort en liten check på hur mammakroppen sett ut och här kommer en uppdaterad version.

 Mindre nöjd bebis men jag är själv sjukt nöjd med formstatus just idag. Rumpan har lyft sig till ursprung med envist allsidigt tränande (stark rumpa, stark bål och mindre risk för ryggproblem) och även frisyren är uppdaterad sedan ett par dagar tillbaka – hej lugg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s