BabyZen Yoyo+ – En recension

Dags för en recension av vår barnvagn, BabyZen Yoyo+ som blev ett oplanerat, men välkommet, tillskott i barnvagnsskaran (duon kanske jag borde skriva då vi bara har 2, hittills!).


I vår vardag handlar det mycket om att göra allt så praktiskt som möjligt, så även det här med barnvagnar. Jag åker mycket bil och när vi bytte till sittdel på vår andra vagn kunde vi inte längre använda oss av clipsen till babyskyddet vilket gjorde valet mellan en mindre vagn eller att släpa på den stora, när vi ändå var tvungna att lyfta ur Charlie ut bilstolen, inte blev så svårt.

Den största anledningen till köpet av en BabyZen Yoyo + var ändå det faktum att vår första vagn inte ryms bak i vår bil tillsammans med 2 hockeybackar med utrustning och att bära ett babyskydd eller enbart ha Charlie i bärsele i timmar i ishallen är inget alternativ, särskilt inte nu när han börjar bli större och vill vara med och se vad som händer.

Lägsta positionen på ryggstödet, dvs 145 grader. Fungerar väl för sova/vila även för en mindre bebis.

Sufflett som skyddar mot solen och ett smidigt bälte. På baksidan av ryggstödet/suffletten finns även en liten ficka att förvara nycklar, plånbok etc i.


 Varukorgen bakifrån och framifrån sett. Jag får plats med en handväska, vinterjacka och en mindre skötväska i korgen utan problem.

Jag tänker inte gå in på några detaljer och specifikationer angående vagnen då ni kan läsa det på hemsidan men det som just kännetecknar vagnen är att den blir liten nog för att fås ta med som handbagage på flyget. Även vikten är därefter.

Fördelar

 • Storleken. Den absolut främsta faktorn till att vi köpte denna vagn. Får plats i fotutrymmet i baksätet under babyskyddet, dvs tar inget extra utrymmet från annat.
 • Ihopfällning och uppfällning. Mycket enkelt. Fälls ihop på ett par sekunder och fälls upp med en enkelt enhandsgrepp.
 • Fungerar under resten av ”vagntiden”, dvs uppemot 5 år om det skulle behövas, något jag tvivlar på. Snarare 3-4.
 • Stabil. Konstruktionen är centrerad vilket gör att även med en väska hängandes på handtaget känns vagnen stabil.
 • Stor varukorg som rymmer det mesta.
 • Allt du behöver ingår. Det finns inte tusen tillbehör att köpa till utan det du behöver ingår, som ett regnskydd.
 • Alla löstagbara delar i tyg är tvättbara i maskin i 30 grader. Charlie äter mellis/mat i vagnen när vi är i ishallen och/eller vid fotbollsplan och vagnen kommer att bli kladdig. Perfekt att kunna tvätta rent vid behov.

Nackdelar

 • Inte helt liggläge. 145 grader är nästintill liggläge (ryggstödet justeras smidigt med en rem på baksidan) och fungerar för vår 5 månaders. Dock går vagnen att komplettera med en separat liggdel vilket gör att vagnen fungerar för nyfödda.
 • Hjulens storlek. Inte optimalt i snömodd gissar jag men då är inte heller vagnen tänkt att användas mer än som en extra vagn kortare turer. Fungerar dock väldigt bra på grus och gräs.
 • Priset. 3995 kr kostar den i stort sett överallt, något dyrare än paraplyvagnarnas rolls royce varianter men med tanke på storlek, vikt, ihopfällning och det faktum att vagnen har en lång användningstid gör det värt investeringen.
 • Icke ställbart handtag. Kan kännas för högt/lågt beroende på användare men det lever man med i förhållande till fördelarna.

Summa summarium är vi väldigt nöjda med vagnen, en riktigt bra investering som kommer att hålla så länge den behövs. Materialvalen och konstruktionen känns robusta och vagnen tycks ha ett bra rykte om sig i sociala medier – jag har inte hittat några större anmärkningar på den när jag eftersökte information innan vi slog till. Charlie sover gott i vagnen i timmar när vi är ute på aktiviteter och jag har nu under kallare väder lagt in en vanlig åkpåse i vagnen utan problem.

Det här inlägget är inte på något sätt sponsrat utan vi har själv köpt vagnen och jag skriver detta för att underlätta för er där ute som funderar på en smidig resevagn/bilvagn som inte tar plats och är lätt att hantera.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s