Härliga lördag & söndag med fotboll, hockey och pyssel på tomten

I helgen har vi haft mina föräldrar här på besök. Det är alltid välkommet med lite extra assistans, särskilt nu med bebis i huset så man slipper bli avbruten mitt i vad man nu håller på med och kan bli klar samma dag man påbörjar något för en gångs skull. Då vi inte ses jätteofta blir det att barnen umgås extra intensivt med mina föräldrar och vi vuxna blir mer eller mindre tillsagda att göra sådant som vi inte annars hinner med. Det är tacksamt kan jag meddela, och säkerligen en av fördelarna med att inte ha föräldrarna runt knuten.

Igår hade Felix fotbollsmatch vilket var dagens enda aktivitet – en riktig rysare där killarna visade att envishet är en viktig förmåga att ha när man ligger under 0-4 i en match och lyckas avsluta med 5-5. 2 mål av Jr och han var nöjd resten av dagen.

Om det var lugnt igår blev denna söndag helt tvärtemot. Det har gått i ett men vi har fått mycket avhandlat också. Norah har kört dubbelpass på is (eget träningsläger som hon kallade det – hur hon orkade, ingen aning?), först med tjejerna där även Felix tillsammans med en kompis var med på isen och tränade på skott med Norah i mål. Och så M givetvis med på is som tränare. Min fina familj. Jag och Charlie, och mina föräldrar som Norah ville skulle se bägge träningarna, hängde också där och socialiserade med de andra hockeyföräldrarna (som många gånger även är de fotbollsföräldrar vi träffar ett par gånger i veckan eller hockeyföräldrar till våra storbarn som vi träffar alla andra dagar, eller både ock i vissa fall).

En toast och en chokladdryck (tack ishallscafeterian) senare körde samma tuffa tjej ut först på isen med sitt Team08, dvs pojklaget (hon är ensam tjej, en annan tjej är med ibland så därför kallar jag det killar) och körde järnet! Att hon sedan har kört på resten av dagen med samma fart är det ingen som förstår.

Efter att ha lämnat av Jr på badkalas i Skogås med hälften av Tungelstas 2006-födda killar och med ett löfte av finaste vännerna att få hem barnet efter kalaset åkte jag hem där mamma så fint tankade baby-C tid så jag kunde gå loss i trädgården.


Bebis flyttades sedemera ut i vagn efter att volterna i sängen vi försök till sövning blev för många. Vagn och frisk luft är ett vinnande koncept  för Charlie.

Jag är absolut ingen trädgårdsnisse som kan saker om trädgård (jag googlar och frågar de som kan) men jag börjar tycka att det är kul – och det ger resultat. idag var det inte mer spännande saker än att en av våra ekar skulle ansas lite då vissa grenar hänger lite för lågt ner och att alla löv som fallit ner skulle krattas bort. Passade även på att ta bort alla krukväxter jag haft ute och förbereda i krukorna för lite mer höstiga färger såsom ljung och andra växter (som jag inte kan namnen på men tycker är fina) skall bidra med!


Min hjälpreda som körde skottkärra med grenar, rensade ogräs och krattade på som om det inte fanns någon morgondag. Nu sover hon sött.

Nästa helg är fullspäckad igen, även om ett barn mindre är hemma då Jr åker till Gotland fredag-söndag med hockeylaget och det på så sätt blir lugnare, så att ha hunnit med en massa idag och sedan avsluta detta under veckan som kommer känns lugnande för själen. Det bästa är när man kan njuta och känna sig nöjd över det man åstadkommit, vad det än må vara.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s