Måndagspass ute – styrka och att komma igång med löpningen efter graviditet

Då förra veckan var en småsnorig sådan och det inte blev så mycket träning mer än vagnpromenader och plaskande på babysimmet var det med stor pepp jag vaknade imorse och såg att det var en perfekt morgon för ett träningspass ute. Jag bokade av förmiddagens StrongMama på SATS och laddade om.

Efter att storbarnen gett sig av till skolan imorse och Charlie var fullproppad med både fruktris (senaste favoriten i matväg från Ellas Kitchen är en kombination av brunt ris och olika frukter – mättar bra!) och amning passade jag på att smita iväg en timme och träna alldeles själv. Mamma och pappa är eminenta bebispassare, såsom väl alla morföräldrar då man på något konstigt sätt litar 100 på sin egen mamma när det kommer till ens egna barn, och då de skulle avvakta till efter morgonrusningen i trafiken innan de begav sig hemåt igen blev ett morgonpass alldeles perfekt för mig!


Solen sken och även om termometern inte visade mer än 9 grader var det en härlig septembersol som mötte mig ute idag. Hanvedens IP var alldeles folktomt och så även utegymmet vilket passade mig perfekt.
Planen för dagens pass var att kombinera ett par varv på löparbanan med varv i utegymmets olika redskap. Jag började väldigt ivrigt med ”jogg” i somras men fick mig en liten tankeställare från det blå och började ifrågasätta varför jag skulle stressa och ha så bråttom med löpningen efter förlossningen? Jag har all tid i världen och med alla skador man kan dra på sig om bäckenbotten och muskulaturen där omkring inte är stark nog kändes det helt naturligt att låta löpningen bara vara och jag har sedan dess fokuserat på att bara träna styrka och rörlighet. Idag ville jag dock känna hur kroppen kändes och ett varv på 400 meter på en löparbana kändes som den perfekta platsen.

Dagens upplägg fick således bli följande:

Jogga 2 varv runt på bana, ca 800 meter

1 varv med 12 repetitioner på respektive övning;

Marklyft

Rodd (med skivstång)

Bröstpress

Axelpress

Knäböj med (skivstång)

Totalt 3 varv styrka där jag efter varje varv tog mig ner till löparbanan och sprang ett varv runt i ett tempo där jag kände att jag kunde hålla anspänning i bål och bäcken.


Passade på att hänga lite också för att bättra på greppstyrkan.

Sammanlagt 5 varv på löparbanan, ca 2 kilometer, och 3 varv på styrkeövningarna.

En skön start på dagen och resten av veckan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s