Aktivera barn med aktivitetssensor- ReimaGO

Imorse bjöd outdoormärket Reima in till frukost hos Sjö&Land på Strandvägskajen för att berätta mer om sin nya produkt, ReimaGO.

I en värld där våra barn blir allt mer stillasittande och där skärmtiden (som är den faktor som enligt undersökning gjord av Reima är det som väljs främst istället för utevistelser i både Sverige och Finland) tar allt mer av den tid som tidigare tillbringades ute i det fria har Reima i samarbete med Suunto tagit fram ett koncept som de kallas Reima GO.


ReimaGO är en liten sensor i form av en puck som ”monteras” i Reimas kläder med ReimaGO loggan och genom en app (gratis på AppStore, kommer senare till Android) kan du som barn, eller förälder för den delen, se hur mycket du/ditt barn rör på dig under en dag. Genom utmaningar och belöningar (där även du som förälder kan ha ett finger med i spelet) uppmuntras barnen till rörelse – av den mer spontana varianten snarare än den planerade och så uppstyrda (idrotten) som många barn aktiverar sig med idag.

En timmes aktivitet är vad Världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar för barn upp till 17-års ålder och tyvärr är de barn som inte kommer upp i detta många, och talet ökar. Därför ser jag positivt på en produkt som detta. Det kombinerar funktionaliteten i fantastiskt bra barnkläder med dagens teknologi som känns obegränsad – och säg det barn som inte gillar teknik – ett smartare alternativ till PokémonGO skulle jag kalla detta – där fokus ju faktiskt ligger på dig själv snarare än något annat.

Produkterna finns att köpa i Reimas webbshop redan nu och i butik inom kort!

 

Annonser

Ett svar till “Aktivera barn med aktivitetssensor- ReimaGO”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s