Rulla dig rörlig – stelhet i bröstrygg

Som kontorsråtta och just nu ammande mamma är det otroligt lätt att bli stel i övre delen av kroppen om man inte lyckas hålla en stolt hållning hela dagen. Det handlar egentligen om att hålla sig stark och stolt i kroppen från bålen och uppåt (återigen bålen heter CORE av en anledning, KÄRNAN för allt), något vi bör arbeta med dagligen, men vad gör vi när vi redan är stela och känner oss orörliga i överkroppen?

Framåtroterade axlar, hopsjunken, liten putmage då vi inte orkar hålla de inre magmusklerna. Känns det igen?

Mitt bästa tips för att arbeta med att förbättra rörlighet och minska stelhet i bröstryggen är att RULLA. Jag använder mig av en foamroller men det går lika bra med en större boll, som en fotboll till exempel, alternativt att du utför övningen statiskt och då placerar en tjock, lite hårdare, kudde mellan skulderbladen och ligger helt still.

Denna övning har jag sett hos många bloggare och på instagramkonton vilket väl tyder på att den är väldigt viktig och många av oss behöver detta.

I denna position ligger du med en rulle/kudde/block över hela övre delen av ryggen. Ligg still eller rör rullen ner över övre delen av ryggen.


 Här har jag rullen mellan skulderbladen och under nacken. Något lättare och skonsammare position. I denna position ligger du still och jobbar mer med kompression.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s