Höstiga dagar och friska vindar – jag testar ReimaGO

Om sommarvärmen höll sig kvar förra veckan så är det verkligen höst i luften nu. Jag tog på mig den fleecejacka som jag fick från Reima under förra veckans pressvisning och på det en tunn vindtät jacka och gav mig ut på en långpromenad när Charlie hade sin sovstund på morgonen.


Vädret kunde jag inte klaga på.

Förutom att få en massa frisk luft ville jag testa Reimas app ReimaGO som alltså mäter aktivitet – mätt i antal minuter.

Upplägget är enkelt. Man registrerar sin puck (den aktivitetssensor där alla data registreras och som alltså fästs i de kläder som är kompatibla med ReimaGO, eller i fickan på ett vanligt plagg) och därefter synkroniseras (via Bluetooth) pucken med appen du laddat ner till din mobil. Väldigt smidigt.


Som förälder kopplar du ihop samtliga användare i din app. Siffran 131 i hörnet indikerar antalet aktiva minuter under min promenad. Jag närmar mig slutet av nivå 1.

Beroende på hur länge du rör på dig kommer du till olika nivåer, världar, och detta är givetvis väldigt lockande för barn. Som förälder kan du lägga in belöningar i olika nivåer genom att t ex fotografer något barnet skall motiveras av/erhålla när delmålet är nått. Det är mycket smart tänkt samtidigt som jag kan känna att det är rätt tragiskt att man som vuxen skall behöva ”muta” sina barn för att få dem att röra på sig. Men det fungerar garanterat, det vet jag att mina barn skulle gå igång på åtminstone. Den lite mindre aktivitetsintresserade kanske kan lockas tekniken och nya kläder?!

Annonser

Ett svar till “Höstiga dagar och friska vindar – jag testar ReimaGO”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s