Sa du mammaträning – det är väl inte jobbigt?

Rubrikens fråga kan jag svara på direkt. Jo. Sjukt jobbigt kan det vara. Som idag. Herregud säger jag. Jag svor lite smått inombords en bit in i varje övning för det var jobbigt, på ett bra sätt. Jag känner mig väldigt stark och har vikter därefter. Och då blir det jobbigt.

Minst lika jobbigt som ett vanligt styrketräningspass förutom att övningarna är anpassade efter en mammakropp, gravid som ogravid. Tror för övrigt att flera ”vanliga”, även män, skulle må bra att gå på sådana här pass där tekniken är A och O och kommer ALLTID före antalet kilo du lyfter.

8 övningar i cirkel, första varvet 2 minuter per övning, det andra 90 sekunder. 15 sekunder till byte mellan övningarna och något längre vila efter första varvet (gosa med bebis, amma, byta blöja eller bara dricka vatten själv om man nu behöver det). Det blir jobbigt vare sig man vill eller inte.

Efter förra onsdagens pass hade jag träningsvärk som påminde om typ nackspärr (stående enarmsrodd med viktplatta modell större – STARK var ju mitt förnamn då och det fortsätter det att vara) och redan nu känner jag att bålen fått jobba rejält hårt, särskilt med ”Around the world”, dvs när du utgår från höften och därifrån drar runt en viktplatta som en gloria runt huvudet för att därefter komma ner och landa vid motsatt höft. Fin armträning i samma övning för övrigt.

Att jag skulle börja tycka om enbensbenböj är inte något jag trodde var möjligt. Nu har det snarare blivit en utmaning att försöka komma ner lite längre för varje gång. Ett tips här är att stå på en step bräda så att foten man har i luften inte råkar nudda underlaget direkt utan att man faktiskt har den i luften en större del av rörelsen i sin helhet.

Så nästa gång någon säger att de varit på mammaträning, mamma&babypass – tänk efter, vi är starkare än du anar!


Dagens bild från mitt Instagramkonto, @lindakws. En trött kille som härjade runt på sin filt medan jag tränade. 

Annonser

Ett svar till “Sa du mammaträning – det är väl inte jobbigt?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s