Smoothie med gröna blad – minska matsvinnet

Vi har en matkasse som vi prenumererar på, det vill säga att den levereras till oss varje söndag och innehåller 5 middagar för den kommande veckan. Middagarna är planerade för 4 personer och samtliga ingredienser därefter.

Mängden proteiner brukar inte vara några problem att få uppätet, värre är det med grönsakerna och särskilt då salladen som kommer i olika former. Barnen äter inte alls lika mycket som vi vuxna gör och då matkassens innehålla är utformad efter 2 vuxna blir det en del över. Men det har vi lösningen på numer, nämligen smoothies där vi slänger i ett par nävar sallad i.

Igår hade jag i en banan, lite juice (centrifugen får vila när det ska gå snabbt) och två nävar blandad grönsallad – ni vet sån där som man köper i påse och är färdig att äta – i vår mixer och mixade om tills bladen var i småbitar. Vill man kan du även ha i lite grönt pulver för att boosta

Jag hade tänkt att avnjuta denna goda smoothie i lung och ro men en viss Norah skulle absolut smaka och utan att veta vad den innehöll fick jag ett par droppar av det som blev kvar efter att hon druckit upp allt! Ett bra betyg på en grön dryck som även minskar mängden mat som vi kanske annars skulle ha slängt då vi verkligen inte hinner äta upp alla grönsaker jämt.


En härlig grön blandning. Smaskens!
Vad har du för tips för att använda det som lätt blir över i matlagningen och risker att bli liggande i kylen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s