Underbara Barn Mässan 2016

Tack vare Facebooks eminenta påminnelsefunktion om vad som skedde x antal år sedan på en viss specifik dag vet jag att det var 3 år sedan jag besökte Underbara Barn mässan. Om jag minns rätt så var vi där hela familjen mest för att muta barnen med mässan och sedan gå vidare till hus & villa mässan som pågick samtidigt.

Men idag var det bara Charlie och jag som åkte till Stockholmsmässan i Älvsjö för att gå på mässan. Min spontana tanke var att det kändes mycket lugnare än tidigare år. Kanske för att jag kom dit redan nu på fredagen och inte under helgen då jag gissar att det kommer att bli kaos. För lite kaos var det redan idag då det i stort sett bara var mammor med barnvagnar som skulle rymmas bland alla utställare.

Innehållet på mässan var sig likt, mycket för förstagångsföräldrar, barnvagnar, försäkringar, blöjor, barnmat och tusen andra saker till. För min egen del är det ju som ni vet tredje gången gillt med bebis och jag känner att det mesta har jag koll på, eller det jag behöver ha koll på och VILL ha koll på HAR jag koll på helt enkelt. Därför sprang jag inte heller runt som en tok och tittade på allt som jag inte var intresserad av utan tog mig tid där jag tyckte hade något att hämta helt enkelt.

Vad vill jag tipsa om då? Det som är extra viktigt och aktuellt för oss/Charlie just nu.

Barnmat – Vi köper enbart ekologiskt till Charlie. För att vi kan och för att utbudet finns. Att laga mat egen mat har jag inte tid med, och inte särskilt mycket lust med heller, varför det är viktigt för mig att hitta bra råvaror som även passar den mjölkfria kost vi ger Charlie. Sedan är jag galet nöjd med alla förpackningar som passar så bra att ha med på diverse utflykter, i vårt fall till ishallar och fotbollsplaner. Att släpa på glasburkar känns lite passé. Två favoriter är Axel&Phil som fanns representerade på mässan idag liksom nya bekantskapen Lovemade som inte bara levererar ekologiskt utan även kravmärkt och tillverkat i Skåne.Nappflaskor – Twistshake. Felix, 10 år idag, är flaskbebis och uppvuxen på ersättning. Vi hade således ett oändligt antal nappflaskor i diverse modeller hemma på den tiden. Då fanns det inte inga ”roligare” flaskor utan man körde på det som fanns på stormarknaderna. Idag är det lite annat. Jag har hittat mina favoriter hos Twistshake nu när Charlie har börjat få lite vatten i nappflaska i samband med vanlig mat. Snygg design (jag gillar tänket att barnens prylar ju faktiskt kan se ut som de för oss vuxna – men i mindre format), praktiska burkar som är lätta att ta med på resande fot och självklart giftfria plaster.

Kläder – Geggamoja & Nova Star. Mina två favoriter när det kommer till barnkläder och också märken som jag vet man kan fynda riktigt bra hos på just denna mässa. Så även idag. Nu blev det bara en mössa till Charlie från Geggamoja då vi har kläder så det räcker och blir över i garderoberna för alla tre barnen just nu, men om du är på jakt efter kläder som håller kvalitén och har ett bra andrahandsvärde rekommenderar jag verkligen dessa!
Babyzen Yoyo – vår resebarnvagn och Ergobaby Adapt – vår bärsele representerades av deras svenska agentur, Reirei. I deras monter var det fullt upp och det är jag inte förvånad över, många som vill klämma och känna på både vagnar och bärselar. Vi är för övrigt fortfarande supernöjda med de val vi gjort! Även Charlies nya bilstol, en Minikid från Axkid  fanns att klämma& känna på i Axkids monter.

Andra intressanta nyheter som jag sprang på var barnsortimentet som Willys & Hemköps mataffärer kommer att erbjuda framöver; Minstingen. Blöjor och allt det där andra man kan tänkas behöva med småbarn i familjen. Fick med mig ett testkit hem, ska bli kul att se om de håller måttet jämfört med ett av de stora märken som vi annars använder till Charlie i blöjväg.På resesidan passade jag på att lyssna på min vän Lina som höll en föreläsning om att våga resa med bebis/barn. Lina och hennes familj är en riktig resefamilj och där ligger vi i lä hos oss. Vi gillar att resa men har nog de senaste åren börjat uppskatta lugnet hemma allt mer. Jag längtar utomlands och hoppas att vi kommer iväg ett par veckor nästa sommar till sol och värme. Och på tal om resande vänner, hade en kort träff även med Livetfråndenljusasidan-Lisa och hennes Meja innan hon hade tid att passa hemma med barn som är något yngre än våra stora och behöver lite assistans fortfarande. Våra kids tog sig hem själv från skolan idag, något de gör varje dag i och för sig så inget nytt, så jag behövde inte stressa hem, men efter närmare 3 timmar på mässan kändes både huvud och öron redo för hemresa.Ska du gå på mässan eller var du kanske där redan idag? Vad tyckte du?

 

 

 

Annonser

Ett svar till “Underbara Barn Mässan 2016”

  1. Kul att ses idag!
    Jag fick 3 timmar där (då med Liniz 45 minuter av dem) och förvånades av att jag ändå tyckte det var så behagligt – jag som nog trott att jag var MER än klar med den typ av mässor och bebisfokus. Så allt för hysteriskt kan det ju inte ha varit? (Men så kom jag ju 9.30 också…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s