Frukost hos Triumph – dags för denna mamman att komma ur amningskoman och uppdatera garderoben

I går morse bjöd underklädeskedjan Triumph på en riktigt god och hälsosam frukost i deras butik på Kungsgatan 33 i centrala Stockholm. Efter en riktigt bra natt – dvs med mycket sömn – tog Charlie och jag tåget in till stan och efter att ha klättrat överallt och ingenstans under resan slocknade min följeslagare under den korta promenaden från centralen till butiken och sov sig igenom hela eventet. Det tackar jag för!


Det gedigna frukosbordet med goda hälsomackor och chiagröt med höstiga smaker och mandelmjölk till samt smoothie att dricka från Pom & Flora.

Under morgonen fick vi en genomgång av hur en behå skall sitta på och lite ”avskräckande” fakta. Visste du till exempel följande;

  • Våra bröst ändrar storlek upp till 11 gånger under vår livstid (vi växer, föder barn, går upp och ner i vikt)
  • Vid fysisk aktivitet rör sig brösten uppemot 12 centimeter upp och ner utan rätt stöd.
  • 7 av 10 kvinnor har fel storlek på sin behå.

Eftersom jag fortfarande är inne i en amningsperiod med Charlie fick jag anpassa min storlek något men faktum är att jag nog haft både fel omkrets och kupstorlek på mina tidigare behåar, det vill säga de som jag inte fått utprovade på en stor kedja i USA under våra besök där.


Måttas för fullt av experterna.

För mig som tränar är en ordentlig sportbehå A och O. Högintensivt idrottande kräver ett ordentligt stöd, nästan så att brösten trycks ihop och bullas upp mot övre delen av sportbehån fick vi veta idag, annars är det svårt att få tillräckligt med support. Att köpa en sportbehå med S/M/L storlek kan fungera om den används vid lättare träning då inte stödet är lika viktigt medan man rekommenderar en modell med kup- och omfång i storlek vid högre intensitet. Allt för att belastningen skall vara så liten som möjligt på vävnaden i bysten (många har bristningar på bysten och tror att det beror på amning och liknande men det kan lika gärna vara av intensivt idrottande med fel underkläder – jag tror att jag faller in under bägge kategorierna).


Den sportbehå som jag fastnade för och som fyller kraven på att passa all slags idrott är denna – Triaction Hybrid Lite – utöver sin passform givetvis uppfyller kraven på material som andas, breda vadderade axelband som inte skaver – och som kan korsas bak samt att behån knäpps genom hak/hysk knäppning på ryggen så att jag slipper åla ur en dyngsur behå efter ett träningspass när jag är helt slut.

Om jag tänker främst träning och funktionalitet så fick jag ge mig i kampen om en vardagsbehå där jag hade siktet inställt på en slät, elegant variant som alltid funkar. Istället fick jag en i svart spets in för prov med de medföljande orden ”den här är bra för förhållandet när man har småbarn i familjen” och jo, även den fick följa med hem. Det kanske inte är så tokigt med svart spets i diskret form – Amourette heter serien – och jag måste säga att det är den mjukaste spetsbehå jag någonsin provat. Gav en fin siluett – givet efter att jag fått rätt storlek utmätt- och satt som ett smäck.


Amourette serien finns i en rad klassiska färger men även säsongsbetonade sådana som den härlia kornblå färgen. Jag valde en klassisk svart som alltid funkar.

Hos Triumph kan du boka tid för en personlig utprovning – läs mer här.

//Inlägget i stolt samarbete med Triumph.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s