Fredagsmys i yogaform

Äntligen har lugnet hittat hem till oss, eller borde jag kanske skriva tystnaden. Lugnt kan det vara även om barnen är hemma men känslan så här på en fredag när alla 3 sover sött. Väldigt härligt.

Norah och M körde sedvanliga fredagsmyset (ni sportare förstår) i ishallen och klev nyss in genom dörren och lika snabbt försvann dottern ner i sängen då hon måste ladda för fotbollscup imorgon – hennes egna ord. Sista veckorna som sagt med dubbla sporter och det tackar vi för. Kan bli en och annan sovmorgon framöver om vi har tur.

Min träning denna vecka har inte alls blivit som planerad. I måndags cyklade jag 45 minuter i spinningsalen och sedan dess…inte mycket. Charlie har stökat nätterna igenom och när jag rent fysiskt började känna av både ländrygg och bröstrygg efter att ha härjat uppe på nätterna med vår närmare 9-kilos klump gav jag upp någonstans mellan tisdag och onsdag. Promenerat har jag gjort varje dag och försökt att stretcha när tid ges. Men att ta mig till gymmet med en ond kropp har jag inte haft pannben till. Jag vet vad ni tänker, att träningen är det bästa i sådana här lägen och jag håller med helt och hållet men när gråten är nära och allt känns s***, så nej, då är träningen inte vad jag behöver. Inte just då. En annan dag.

Så, med hjälp av min eminente förstefotograf, dvs Jr, har jag här nedan dokumenterat lite rörelse som är sköna när det mesta känns stelt i kroppen. Övningar som kan anpassas efter din egen rörlighetsnivå.


Nedåtgående hunden med stretch av vad – går att göra helt statisk medan jag föredrar att trampa varannan fot ner samtidigt som jag sträcker ut i övre delen av ryggen.


Uppåtgående hunden – tänk här på att sänka axlarna och planera händerna under axlarna. En skön övning som sträcker ut det mesta på framsida överkropp och ökat rörligheten.


Barnets position – en viloposition som också hjälper till att sträcka ut ländryggen och säte. Här har jag hälarna nästan ihop och knäna får peka ut åt varsitt håll för att komma så nära underlaget som möjligt med höftbenen.

Vilka är dina favoriter när det kommer till nedvarvning och avslappning?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s