Lugn vardag – hej från sjukstugan

Charlie har åkt på sin första rejäla förkylning och det har liksom stannat upp det mesta för min del också. Han har snorat en del sedan förra veckan men i måndags eftermiddag kändes han extra varm och till min förvåning visade termometern på närmare 39 grader.

Med snoret rinnandes och en matlust som vanligt, och ganska pigg för den delen också, gjorde vi inget mer med det än servade med näsdroppar och ammade så ofta han ville den natten för att han skulle få vätska i sig. Och det verkade ju ha hjälpt. Han vaknade med lätt feber igår morse och idag är han helt feberfri. Lite trött fortfarande och myser gärna i famnen – vilket jag tackar för då det i stort sett aldrig händer annars – men matlusten och buset är där som det ska!


I måndags kväll på Norahs fotbollsträning råkade ena däcket på vagnen få punktering, nackdelen med lättrullande luft däck på vagnen, och då vi inte hade någon extra slang – jag orkar inte lappa när en slang kostar 40 kronor på Biltema – har det inte heller blivit några promenader vare sig igår eller idag. Men nu så. Slang inhandlad nyss och när lugnet lagt sig i huset, och mästerreparatören till make hittat hem skall vi byta slangen. Jag kan sånt själv men slipper gärna om vi säger så.

Onsdagar är en sådan skön mellandag i vår familj, lill-lördag till max. Bägge storbarnen är träningsfria och de flesta onsdagarna vill de bara komma hem o krypa ner i soffan och mysa, spela spel och titta på tv vilket vi tycker är helt ok med tanke på de normalt som hektiska scheman de har. Jr har även sin längsta skoldag, slutar kvart över 3, på onsdagar vilket gör att han är extra öppen för vilan. Just ikväll har han suttit och räknat lite matte för att känna att han har fokus på rätt saker då det ibland är lite väl stökigt i klassen upplever han.


Träningsmål ikväll för undertecknad är en timmes yinyoga när barn sover och slangen är bytt. Imorgon fortsätter vi med en lugn dag men tänker att vi kommer iväg lite, dock får babysimmet som vi normalt har på torsdagar hoppas över då Challe snorar lite för mycket för att vara badklar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s