Tisdagsvardag i city och tankar om offentlig amning

Idag trotsar vi både regn och trötthet (sistnämnda gäller i varje fall mig) och har tagit oss in till city för lite miljöombyte och lunch med en god vän.

Då Charlie somnade på pendeln passade jag på att shoppa lite varma strumpor, fleeceställ och mössor på Stadium till storbarnens stundande höstlov som de skall tillbringa uppe i Fagersta och där brukar större delen tillbringas utomhus, oavsett väder. Lika bra att kitta upp med allt nödvändigt innan det tar slut i butikerna.


Min vardagslyx, gokaffe&chokladboll.

Hann även med en vaniljsojalatte – enda kaffet jag dricker för övrigt – innan C vaknade & ville äta. 

Just nu har vi åter kommit tillbaka till att varva vanlig mat med amning vilket är den bästa kombinationen för oss. Förra veckans förkylning innebar i stort bara amning men med visat intresse för vår mat äter C gröt på morgonen och puréer till både lunch och middag, och ammas däremellan.


Mitt finaste sällskap. Mycket spännande att titta på. Att bli stor nog för barnstolar har öppnat en helt ny värld för honom.

Och på tal om amning, i senaste numret av tidningen Mama läser jag om glamning, dvs när supermodeller, skådesspelerskor, artister som ammar på diverse tidningsomslag, på Instagrambilder och har gjort det här med amning till en grej. Vilket det ju inte är, inget särskilt alltså utan helt naturligt.

Jag har ammat 2 av våra 3. Ettan funkade det inte med medan de två andra ammat/ammar mer är gärna. För min del så bryr jag mig inte ett dugg om var jag ammar. Hellre amma än att ha en skrikande unge, inte sant? Jag har ammat på pendeltåget, vid fotbollsplan (Charlie 6 dagar gammal blev vrålhungrig och jag coachade Norahs lag – ammade bredvid avbytarna i laget), i ishallen – både under barnens träningar och på SHL-match, och alla otaliga gånger i omklädningsrum på gymmet. Nöden har ingen lag.

Att detta skulle provocera har jag så svårt att förstå. Sexualiseringen av kvinnobröst kontra de snippkorta shorts som tweenies bär sommartid (VILKEN FÖRÄLDER KÖPER SÅDANA? Undrar jag?!) anser jag vara mer provocerande i sådant fall. 

Enda gången jag egentligen tänker till lite är faktiskt när barnen har kompisar hemma, främst jr, då jag märkt att de kan tycka att det är lite pinsamt när kompisens mamma sitter med bart bröst i soffan och då kan jag ju enkelt förflytta mig till sovrummet och så är problemet löst.  

Fritt val, gör det som känns bäst och funkar bäst praktiskt. Sjukt smidigt är det i alla fall att ha maten med sig var man än är! 

Hur tänker du?

Annonser

Ett svar till “Tisdagsvardag i city och tankar om offentlig amning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s