Musikmåndag – passupplägg efter musik eller tvärtom?

Om vi ser till spinningen som jag inriktar mig på när det kommer till musik här på bloggen är det lite en fråga om det här med traditionella klasser där klassupplägget följer musiken snarare än att musiken är det sekundära och styrs istället av klassupplägget.

Ett exempel på detta kan vara att man i en låt arbetar sittande på cykeln under vers för att gå upp och stå eller dra på motstånd under refrängerna och sedan kanske utmana sig än mer under sticket. Detta är fortfarande väldigt vanligt även om min upplevelse är att man försöker komma allt mer ifrån detta och fokuserar på innehållet i passet istället. Jag noterar att ju mer kunnig en instruktör är i själva träningsupplägget och syftet med träningen, ju mindre fokus blir det på musiken. På gott och ont.

För min egen del så gillar jag pass där jag kan sjunga med i musiken då och då. Det behöver inte vara ett renodlat traditionellt pass utan gärna en kombination, samtidigt som jag känner att är inte instruktören 100% grym (Jessica, Elin, Terese och Linda – ni hamnar här givetvis med några andra väl valda instruktörer) spelar det ingen roll hur bra musiken är, så kan jag inte motivera mig. Att då sitta på en cykel i 75 minuter med ett enformigt dunka dunka med ett träningsupplägg som inte säger mig något. Värdelöst. Därför är jag jättepetig med vems pass jag går på och är det kvalité jag vill ha på pass i form av träningsupplägg, och därmed också lite mer melodiös musik utan särskilt många refränger, om några alls, har jag ett fåtal pass kvar att välja på från schemat.

Känns det som rena grekiskan? Jämför låtarna nedan.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s