Härliga lediga dag med höstfix, fika och kettlebells

Vi njuter av lugnet här i huset. Med ett barn hemma känns livet nästan som innan barn. Nästan. Storbarnen åkte buss för första gången helt själva till mormor&morfar i söndags – direktbuss vilket är sjukt smidigt – och stannar där hela veckan tills vi hämtar hem dem på söndag igen.

Det lilla yrvädret som är kvar hemma följer sommartid fortfarande vilket innebar att vi var uppe och startade dagen redan vid 06.20 igår morse, och även idag, och jag stod redo med krattan på tomten vid 9 när Charlie slocknat i sin vagn.

Vi har ingen jättetomt att tala om, 1 000 kvm allt sim allt, men ändå lyckas de få stora ekarna som angränsar till gräsmattan släppa ner en väldans massa löv som så skulle krattas bort idag. (En påminnelse till mig om den där lövblåsen jag sneglade på redan förra året. Vore dags nu!)

Härliga färger som bokstavligen förgyller hösten!

Jag lyckades även googla fram att ett lövtäcke är ett bra vinterskydd för lavendeln så där i lavendelhäcken finns löven stanna kvar, rensar i vår när lavendeln ändå ska beskäras. Nu är det endast lite granris jag behöver ordna med för ytterligare (rådjurs-) skydd för min murgröna. Får bli helgens projekt.

 
Lavendeln som doftar sommar fortfarande.

Efter lite plock inomhus, ny säng levererades till fröken N och två svängar till returen bestämde vi oss för en tur till Port73. En fika med en minst sagt nyfiken och fundersam Charlie och lite smått och gott som skulle inhandlas stod på agendan innan jag var helt redo för hemfärd.


Vaddå rakryggad? Var är jag?

Och efter en dag utomhus och svängen till köpcentrat lockade inte ännu en tur med bilen till gymmet. Således letade jag upp ett pass som var lagom kort, 23 minuter, och omfattade hela kroppen, på SATS online träning i deras app. Valet föll på ett kettlebellspass och det var ett mycket bra val om jag ser på det såhär i efterhand. Tungt, tufft och utmanande. Precis vad jag behövde.


Nu styr vi strax bilen mot Linköping där vi ska hälsa på hos M’ föräldrar. Lyxar till det med hotellövernattning – precis vad jag behöver justnu i mitt väldigt alldagliga mammaledighetsliv.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s