Dagen då det kom snö och USA fick en ny president

2006, 2008 och 2016. 3 år då snö i massor kommit över ett par nätter och också åren då våra barn fötts. 

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Ja, ni känner till klyschan. Idag stämde den verkligen till punkt och pricka. 

Efter en morgon framför nyheterna och sluttamperna av det Amerikanska presidentvalet – tusen frågor som snurrar i huvudet, tänker på vännerna over there, som ju denna egendomliga man går och vinner. Vad händer i världen? Vad kommer att hända? Lurendrejeri, okunskap? Falsk trygghet – är människor så desperata?

Inte för inte som jag tänkte på växthuseffekten (som väl enligt Trump är Kinas fel eller om det var så att den inte ens existerade – minns inte då karln spytt ut så mycket konstigt den sista tiden) när jag drog ömsom släpade barnvagnen igenom snödrivorna. Då ska det tilläggas att vi har en riktigt bra vagn för det här väglaget, men med ett par decimeter nysnö kunde inte ens vår vagn prestera 100%-igt. Men nästan.


Han där inne har ingen susning om vare sig presidentval eller snökaos.

Att Stockholm blir som förlamat när det kommer snö är ingen nyhet och jag har på något sätt kapitulerar inför det faktum att även om jag själv inte ser problemet med att köra långsamt och ge mig ut i god tid finns det tusen idioter där ute som inte tänker så och orsakar kaos (och så SL som inte byter till vinterdäck på sina bussar…) vilket imorse gjorde att jag avbokade mig från morgonens pass i Farsta och bestämde mig för att träna hemma istället för att ge mig ut på motorvägen med alla desperata. En busstur till Haninge för lite check på vinterskor till Jr, yes, vi har inte hunnit, samt inskolning på MiniSATS av Challe på schemat och när jag går ut från gymmet är SAMTLIGA bussar inställda i hela Haninge. Jippi! …eller något sådant!

Här hade jag dock varit förutseende, har ju varit med tidigare, och med mina Sorel kängor på fötterna, vind&vattentäta byxor från Houdini (min bästa investering – samma byxor som jag hade i fjällen i somras), ulltröja och en tunn, men varm dunjacka på blev det faktum att jag fick promenera halva vägen hem aldrig något problem. Om jag såg många i korta kjolar och högklackade skor på min väg? Ja. Hur tänkte de imorse, undrar jag!


Lunchbreak inne på Port73. Det här med funktionskläder, i alla väder. Skitbra rent ut sagt! Synd bara att man inte kan ha dem på jobbet. Torr&varn trots all snö som vräkte över mig.

Hemmavid skötte sig storbarnen helt själva och hade ätit mellis när jag väl hittade hem och var i full färd med att bygga snökojor och åka pulka. Som det ska vara. Bara att vi vuxna gnäller så mycket om snön när den äntligen kommer och motarbetar allt. Go with the flow, klä på dig ordentliga kläder och andas lite extra när tåget är 5 minuter försenat. Det mår du bara bra av!

Att snön ger närmiljön ett helt nytt ansikte är så underbart och inte skadar det att det blir lite ljusare på samma gång. Love it!


Från promenaden hem.


Hemma. Vackert.

Och om det blev någon träning hemma sen? Inte mer än skottning av snö. Benen fick sitt på min milslånga snöpulsning med vagnen tidigare. 

Annonser

2 svar till “Dagen då det kom snö och USA fick en ny president”

  1. Alltså håller ju med – men hos oss i Nacka snackar vi närmare en meter – idag bara. Bilar (med vinterdäck) låg i varje dike och det var helt galet rent ut sagt. Har nog aldrig varit med om något liknande!
    Vagnen var inte att tala om – jag fick ha meja i sjal under största jackan jag hittade. Hon blev helt översnöad och jag pulsade i kanske 4 DM högt snötäcke för att ta mig till skolan.
    Älskar snö – men det här var galet alltså. Stella har en kompis som sover över pga ingen av hennes föräldrar kunde ta sig hem (!). Phew!

    1. Ja, 4-5 dm var det nog här oxå…men som sagt, jag är härdad. Sista promenaden då jr skulle hämtas hem blev det bärselen här…dock inga bilar i diket, brukar bli värre med det in mot stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s