Tips på hemmapass med få redskap och hur jag ändrat min träning från då till nu

Mammapassen jag går på 2-3 gånger per vecka har alla olika upplägg när det kommer till övningar men med den likheten att det krävs få redskap för att få till allt.

Det handlar om ren cirkelträning, 2-3 varv med 90 sekunder på varje övning, med 15-30 sekunders paus för förflyttning. Funkar alltså att göra även hemma.

Ett sådant pass kan till exempel vara följande:

  • Axelpress med hantlar
  • Cruches
  • Kliv upp på stepbräda/pall. Med eller utan hantlar som vikt.
  • Rygglyft med förflyttning av vikt (valfritt)
  • Bröstpress/flies
  • M-steg över bräda eller utfall åt sidan med benböj
  • Plankan
  • Ankgång med gummiband

Jag kompletterar med rörlighet före och efter passet för det är det jag behöver jobba lite extra med just nu.

Det här är träning som jag gillar och som är JAG. Jämfört med träningen jag ägnade mig åt för ett par år sedan är det ganska annorlunda. Jag var osäker på vad jag ville med min träning och hoppade gärna på det som trendade just då, t ex marklyft och annan tyngre träning (tyngre när det kommer till antal kilon på stången helt enkelt) men tyckte inte då att träningen var särskilt kul utan snarare något som skulle genomföras. Idag tränar jag det som är roligt, och som jag har skrivit tidigare är gruppträning min grej, färdigt upplägg med vilket jag kan utmana mig själv, och utvecklas. Perfekt!

Även spinningen som konditionsträning är det jag föredrar. Löpning i all ära men att trampa på i en mörk sal med hög musik – det är något extra! Yogan har funnits i mitt liv i 20-år mer eller mindre, men det är just yinyogan som fastnat extra i hjärtat. Okomplicerat lugn som gör underverk med kroppen, har du testat?

linda-styrketraning_nordic-wellness

En bild från 2 år tillbaka. Jag tränade betydligt mycket mer jämfört med idag men byggde inga muskler då jag inte hade någon kontinuitet i den träning, som inte var så rolig. Idag ser det helt annorlunda ut.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s