Lunchträning, formcheck och egoboost

Vi börjar bakifrån i dagens rubrik.

Egoboost

Att efter mer än 7 månaders frånvaro börja instruera igen i spinningsalen. Wihii. Finns det någon bättre motivationshöjare och egoboost? Tror inte det! Det blev lite snabba puckar däremot då jag ska in och vikariera redan nu på lördag, men kanske lika bra att chocka både kropp och sinne så att jag inte hinner börja tänka för mycket utan går mer på känsla.

Formcheck

Challe blev 7 månader igår och jag har tagit lite för vana att fota kroppen för att se hur jag lyckats bygga upp styrkan igen, och se hur kroppen mår. Att vara smal är inget mått på att ha lyckats då jag rasade 17 kilo på några veckor efter förlossningen och har än idag fullt sjå med att äta tillräckligt näringstät mat så att jag håller mig mätt, orkar träna och amma Charlie. Nej, att vara stark och bygga muskler och känna att jag orkar, det är det viktiga, och jag känner faktiskt att jag är där. Jag är starkare än jag någonsin varit som ogravid, om vi nu pratar rena kilon jag orkar lyfta/dra/pressa osv medan det i kondition saknas en del för att komma dit jag vill. Dock har ju fokus legat på styrka snarare än kondition sedan Charlies ankomst och jag vet med mig att så fort jag börjar cykla lite mer i spinningsalen kommer även konditionen att förbättras. Lite sugen på kortare löpintervaller ute är jag också, kanske får det bli en sväng på söndag!


Från gårdagens StrongMama

Lunchträning

All träning som blir av är bra träning. Med Norah hemma idag med en näsa som påminner om en kran och en hosta som vi vet sedan förra omgången kan bli långdragen fick hon helt enkelt stanna hemma från skolan idag. Fördelen med större barn är att hon inte hade några problem med att C och jag tog en timmes sväng till SATS i Haninge där jag kunde testcykla en halva av mitt nya klassupplägg. 30 minuter var inte vad jag hade planerat, hade hoppats på hela klassen på 55 minuter, men C på barnpassning (och främst då hans envisa 2 tänder på nedersta raden som aldrig vill komma fram utan bara ligger och trycker och orsakar irritation hos oss alla) tyckte något annat och då fick det räcka första halvan av passet och således 30 minuter intensiv träning, vilket är helt ok.

Nu hemmavid skall bebis sova en stund strax och då tänkte jag passa på att köra 30 minuter yoga – en skön stund på dagen bland bajsblöjor och tvättberg!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s