Det är de små sakerna som gör det – gummiband FTW

Vilodag i måndags efter den galna träningsveckan förra veckan, ofrivillig vilodag igår då tröttheten knockade mig totalt och idag har jag kommit så långt att jag tagit fram mina små gummiband ur garderoben för att köra små, men grymt effektiva, övningar för att släppa på spänningarna i övre delen av ryggen efter de senaste nätternas lyftande av bebis i och ur spjälsängen.

Ni som följt mig sedan Charlie föddes vet att han inte är den bästa sovaren av våra tre. Visst, någon natt har han väl lyckats sova hela natten men de gångerna kan räknas på ena handens fingrar (läs 2 fingrar) och det påverkar såklart mer än vad man tror.

Förra veckan var riktigt bra sovmässigt och det tackar jag för då jag fick en massa ny energi av nätterna och orkade träna på rätt intensivt. Denna vecka som sagt, not so much. Charlie kör sin andra rejäla förkylning och även om han är en trooper dagtid, och äter som en kung för den delen också så dåliga nätter på grund av för lite mat är det inte, så är det ju så klart nätterna som blir jättejobbiga när han vaknar och illvrålar av täppt näsa, eller tänder eller vad det nu må vara (när kommer apparaten som kan översätta bebis vrål till något vi föräldrar kan förstå?) och inget är bra. Och så är det ju med denna herre, är han arg så är han ARG.

dsc01537

Åter till gummibanden. Bästa uppfinningen. Så smidigt och enkelt. Kan användas för sig eller i en övning för ytterligare stabilitet och/eller utmaning.

Jag har tidigare kört dessa övningar, och gör dem fortfarande delvis, men ännu mer rörlighet är fokus nu med tanke på allt bärande och ojämna belastning det innebär att ha en 9-kilos klump på ena höften eller armen lite då och då.

Här nedan visar jag en annan variant på just rörlighet i axlar och bröstrygg.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s