Musikmåndag – var hittar jag musiken

Efter många timmar med musikletande känns det lite lättare för varje gång när jag börjat lära mig VAR jag ska leta och VAD det är jag är ute efter till mina klasser.

Min musiksmak när det kommer till mina cykelpass har förändrats ganska mycket sedan jag började instruera för några år sedan. Det är inte ljusår sedan men jag har funnit mig själv i musikväg och vet vad jag vill, särskilt nu med att instruera på en ny kedja där jag har större valfrihet i när det kommer till att skapa pass och variera dem. Så utvecklande för mig i instruktörsrollen.

Var hittar jag då musiken? Jo, jag letar. Googlar, letar på Spotify och framför allt följer jag andra instruktörer på både bloggar och Spotify – instruktörer som jag vet lägger ut sina låtlistor och många gånger finns det där tips på artister vars musik jag inte hade någon koll på alls och som många gånger inte bara har en utan flera (ibland jättemånga) bra låtar som är som gjorda för cykling.

Filmmusik är ofta instrumentalt, om man nu gillar det, och något jag använder mig en del av vid klassupplägg. Inte sällan är det också lite längre musikpartier och passar bra vid t ex längre intervaller eller andra långa sekvenser där du inte vill att musiken skall bytas mitt i, det vill säga om du inte vill/kan/har möjlighet att mixa ihop en kortare låt till en längre version.

En sådan låt är denna från Cirque du Soleil. Helt underbar tycker jag! Vilka är dina favoriter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s