Ego eller bara en mammas rättighet?

Jag har ju som sagt gett upp det här med mammapassen på SATS med Charlie som sällskap då han är mer som en virvelvind än en stabil kettlebell.

Att ha honom på miniSATS, dvs barnpassningen istället har varit planen men det går ju käpprätt åt skogen med det. Han TOTALVÄGRAR. Kryper efter mig och vrålar argt tills jag kommer tillbaka. Skapligt irriterande måste jag medge och i vårt schema med M’s jobb och barnens träningar har träningen dagtid varit min (mentala och fysiska) räddning och tanken på att inte få ha det kvar fick mig rätt knäckt häromdagen.

Arg var nog rätt ord om du frågar M som råkade vara närmast till hands, arg för att jag aldrig skulle kunna träna dagtid på pass. För Charlie kan jag ju inte bli sur på, han är ju den han är och hans integritet och vilja skall respekteras…men kom igen, låt mamma få en timme 3 gånger i veckan och jag lovar att jag blir en ännu gladare mamma, med ännu större tålamod.


Eller får man ens tänka så? Ska jag vara tacksam och inte gnälla, låta barnet styra hela mitt liv eller kan jag faktiskt tycka att egentid inte är egotid utan något välbehövligt som mammor mår bra av?  Tanken slog mig när jag la ut ovanstående bild på instagram på en harmonisk, nöjd, Charlie från miniSATS (för när han väl blir glad igen, då vill han inte gå hem, dvs när jag är med honom) och kände att det säkert finns folk där ute som tycker att jag gör fel i att utsätta honom för det bara för att få träna.

Och vet ni vad, jag låter folk tycka det! Jag personligen skulle gå under om inte träningen var en del av mig och mitt liv, samtidigt somjag  respekterar att det finns människor/mammor som låter barnens behov gå först i alla lägen. Det som funkar för mig behöver inte nödvändigtvis vara bäst för dig.

Just denna dag hann köra uppvärmningen av passet och väl hemma körde jag SATS onlines motsvarande pass med en näjd bebis lekandes bredvid och det blev helt ok det med. Svetten lackandes och endorfiner i kroppen. Hurra!


Imorgon har egomamman hjälp av mormor&morfar och slipper således ta med hela barnaskaran till barnpassningen under den klass jag leder på morgonen. Ego på ett bra sätt, för alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s