Öppna förskolan och mamma-feelgood

Jag har medvetet valt bort mammagrupper, öppna förskolor och liknande med Charlie. Vi har haft, och fortsätter med, hans babysim på torsdagar och det har räckt ihop med alla StrongMama (mammaträning där bebisarna är med på SATS) men nu efter nyår har jag tänkt om lite.

Charlie kräver allt mer övervakning, bokstavligen, här hemma då han är både högt och lågt och där emellan. Han klättrar, äter på allt och jag har slutat att räkna hur många gånger jag säger nej varje dag. Och får ett asgarv till svar.

Således. Öppna förskolan i kyrkans regi med sitt babycafé och babyrytmik för bebisar upp till 1 år. Perfekt för oss! Premiär igår och vilken hit det blev. Med mig fick jag en mamma från Norahs fotboll som också är hemma med deras son som är 2 månader yngre än Charlie och även han verkade gilla konceptet. Jag som hela tiden tyckt att Charlie är en riktig mammagris som mest vill vara fastklistrad på mig, men inte där. Han kröp omkring som en tok – jo tack, även denna trea verkar bli en aktiv variant av barn – och brydde sig inte särskilt om var jag befann mig i lokalen. Så himla skönt kan jag ju meddela. Att jag kunde fika och prata annat än bebisar i lugn och ro med några andra föräldrar blev en bonus. 2,5 timme senare var det en nöjd kille som bokstavligen slocknade i bilen och jag passade på att ta en tur till centrum och luncha med M.


Jag är inte den personen som måste ha det där sociala hela tiden, varje dag, utan tycker att det är ganska skönt att vara själv också och planera in saker när jag känner för det, men en förmiddag iväg på sådant här, på promenadavstånd skall tilläggas men igår tog jag bilen på grund av den hemska blåsten, är alldeles lagom.

Kvällens plan var att ta med Norah och Charlie till MiniSATS och låta dem vara där medan jag instruerade min cykelklass men tack vare vädret kom M hem i tid och vi byttes av här hemma istället och jag kunde ge mig ut i busvädret alldeles ensam istället. En jobbtimme på gymmet och jag ger mig tusan på att jag blir både en bättre mamma och fru – en trevligare sådan om inte annat! Ju äldre Charlie blir, ju lättare är det att komma iväg, vi har ju trots allt 2 andra kids hemma som skall köras hit och dit men just onsdagar har blivit en träningsfri dag för de yngre och så hoppas jag att det fortsätter.


Hur tar du tid för dig själv och dina aktiviteter?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s