Workout Parties – min upplevelse

Med hela gänget samlat. Från vänster Ida-Maria, Nettan, Jessica, jag, Terese i bakgrunden, Aja, Jenny och Carola. På främre raden Johanna och Sofie

Vaknar idag med kanske en viss känsla i kroppen av att den fick röra på sig igår, och då med rörelser som jag inte utför så ofta. Men i övrigt ingen träningsvärk att tala om, något jag hade förväntningar på inför gårdagens Workout Parties på Annexet.

Jag mötte upp det härliga gänget med bloggtjejer, med Nettan och Sofie som de som bjudit in mig, i snålblåsten utanför Annexet och kön sträckte sig lång ganska snabbt. Att det bidrog till ett visst kaos i garderoben, och entrén generellt, säger sig självt. Men här var vi alla vid gott mod och laddade inför kvällen så det gjorde inte så mycket (samma sak på vägen ut tyvärr och av ett event på 4 timmar vill man inte köa 40 minuter för att få ut jacka och väska från garderoben..).

Ett mörkt Annexet med diverse utställare i lokalen delade ut både varu- och smakprover och vi drack gott alkoholfritt bubbel ur champagneglas, träningsklädda. Hur ofta händer det?


Hela gänget i outfits från Gavelo. Ska testas lite mer men första intrycket är positivt. Bra passform och kvalitén likaså.

Första träningspasset av två leddes av Simon Sköld, som efter denna kväll blir än mer Läckbergs toyboy än en träningsprofil för mig. Han är säkert jätteduktig på det han ägnar sig åt i tävlingsform, annars hade han ju inte kommit dit där han är idag, men det här med att coacha ett blandat gäng (unga, gamla, träningsvana, nybörjare och helt otränade) med övningar som inte ens den mest meriterade fixar på rak arm – det går bort på event som dessa. Jag fick känslan av att han ville hinna igenom sin nya boks innehåll på de 30 minuter han fick. Tyvärr.

Kort vila och sedan blev det betydligt roligare. Boxningsstjärnan Mikaela Laurén äntrade scen och guidade oss mycket proffsigt igenom 30 minuter av rörlighet, styrka och boxningsslag. Innan barnen körde jag body combat varje lördagmorgon på SATS i Farsta och igår kväll påmindes jag om varför jag tyckte det var så kul. Mycket bra och proffsigt av Mikaela! En grym inspiratör!

Kvällens höjdare blev ändå när Gladiator Phoenix klev upp på scen och körde en snabb salsakurs med oss. Det var som att temperaturen steg med 100 grader och vi hade en instruktör som njöt av att dela med sig på scen. Sjukt kul!

Dagens muskelvärk, not so much, tyvärr säger jag då jag gärna hade kört med cardio och sån härlig träning som man kan få till när tusen träningssugna samlas under ett och samma tak. Undantaget är skrattmusklerna som fick sig en rejäl genomkörare igår. Jag och Terese som jag teamade med i parövningar garvade så mycket stundtals så att vi inte visste var vi skulle ta vägen. Sånt väger upp för mycket av det som kan bli ännu bättre! En härlig kväll helt enkelt!

Inspirerad av flera av tjejerna jag hängde med under kvällen, de ska springa Göteborgsvarvet tillsammans, tar jag mig en 5 kilometersrunda hem från ishallen ikväll. Transportlöpning och effektivitet en lördag kväll (och lite smått träningsstart inför Vårruset – galet att 5 kilometer kan kännas så utmanande just nu). Känner mig peppad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s