Löpningens dag – en kickstart på vårens löpning

Igår var det visst löpningens dag, något jag inte alls hade koll på. Det föll sig således alldeles perfekt att jag ju faktiskt sprang för första rundan på dryga månaden just igår. Och vilken känsla i kroppen. Den där längtan efter löpningen som jag väntat på, jag som sprang både en och två mil utan större problem förut men nu tappat det helt efter graviditeten, den kom som ett brev på posten igår. Underbart!

Med det har jag börjat fundera på HUR jag ska träna upp kroppen för att orka med ännu mer löpning och VILKA DISTANSER och möjliga LOPP jag skulle kunna vilja delta i för att sporra mig ännu mer.

Träningen då. Just löpspecifik styrketräning kommer jag inte att få till i min redan nu begränsade tid till egentid och träning. Jag tror därför på att en kombination av allsidig styrketräning tillsammans med stabiliserande övningar som jag lätt kan utföra när tid finns.

Konditionsbiten fortsätter i cykelsalen. I och med mitt instruerande i cykelsalen får jag mängdträningen i ganska god grad där inne men tänker ändå att 2 löppass utöver det är genomförbart. Det är ju inte VM jag siktar på utan att bara återfå den form i just löpning som jag hade innan graviditeten med Charlie. Så, 2 löppass i veckan varav 1 intervallpass dagtid med barnvagnen och ett pass där jag ökat med en kilometer per vecka på helgen. Det är hanterbart i det hektiska schema som vi har på veckorna med alla aktiviteter.

Det viktiga i hela planeringen är att det skall vara genomförbart i praktiken. Jag var, när jag tränade för Lidingöloppet (som sedan ställdes in på grund av sjukdom), otroligt stressad över att få in alla träningspass som schemat bestod av i min vardag vilket gjorde att det roliga i träningen överskuggades av alla måsten. Så ska det inte vara utan all träning skall kännas motiverande, utvecklande och roligt!

Och loppen? Vad är jag sugen på att springa?

Vårruset anmälde jag mig till då ett gäng tjejer, i och utanför hockeyn, ville få ihop lag för att få äta picknick ihop efter loppet (ingår i Laganmälan) och 5 kilometer som loppet är kändes hanterbart.

Tjejmilen är en klassisk tävling för mig. Den springer jag mer eller mindre planerat varje år (om jag inte lyckas bli sjuk just då) och med den folkfest som det ju faktiskt är känns loppets 10 kilometer inte särskilt långa.

Utöver detta funderar jag på Lidingöloppet 15 kilometer, vilket då vore en bra start up för en eventuell Halvklassiker. Här vill jag dock få med mig M. Skall bearbeta lite.

Sedan är jag lite sugen på att testa på ett lopp av lite mer spexkaraktär, som The Color Run och då kanske springa det med Felix som ju börjar bli så pass stor att det är kul att uppleva sådant här tillsammans.

halvmaran

Mina två tidigare halvmaror kan du läsa om HÄR och HÄR. Lika långa lopp men helt olika förberedelser och upplevelser. Ingen större tidsskillnad egentligen om man ser till antalet minuter och kilometer avverkade. Ena loppet sprang jag ensam, det andra med en kompis.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s