VAB och hemmafix – jobbångesten som spökar?

Om det inte vore för att jag är föräldraledig hade gårdagen tidrapporterats som VAB. Jr vaknade hes som en tupp som hållit igång en hel natt och med bebis som snorat mer än syndafloden de sista dagarna blev det en dag i lugn och ro. Eller ja, inomhus i alla fall. Samma sak idag, med undantaget att det nu var jag som vaknade med lite känningar i halsen och då är det bara att ställa in alla högintensiva planer på träning (om ni följer mig på Instagram vet ni att jag var rätt uppgiven igår kväll –  @lindakws).

Jag har resten av februari samt mars kvar innan jag börjar arbeta igen och även om jag vet att jag har all tid i världen på mig därefter också så vill jag ändå hinna med en massa här hemma innan det är dags.

Småprojekt som att få ut alla urvuxna bebiskläder och bebisgrejer i allmänhet på Trader och Blocket. VILKEN TID det tar, jisses! Har ett tjugotal annonser ute nu och mer ska ut. Vår bebisfabrik är med 200%’s säkerhet stängd och det finns ingen mening med att spara på vare sig kläder eller leksaker som inte används. Vi har tidigare sparat alla hockeyprylar också men insett att OM Charlie nu vill spela hockey med start om si så där 4,5 år lär han ändå inte kunna ha samma grejer som både Norah och Felix haft i samma ålder och därför passar jag även på att rensa ut allt sådant.

Andra projektet är tack och lov snart klart och det är att måla om på Norahs rum. Från rosa och turkost har vi gått över till en ny säng med mörkgrå vadderad gavel, mörklila som accentfärg i rummet och grå målade väggar. Det har tagit sin tid med att riva ner tapeter och nu måla första lagret då jag nästan alltid haft sällskap av en viss aktiv bebis men jag har nu precis gjort klart sista styrkningen och imorgon kan vi göra iordning det mesta igen. Skulle behöva ta en tur ut till IKEA också men det får bli en helg då jag kan åka utan Charlie (läs utan barnstol fastmonterad) och får således bli framöver.

I allt detta har även Felix uttryck önskemål om en ny bokhylla och lite annat småfix på hans rum. Och ja, han var 4, skulle fylla 5, när vi flyttade in och det är väl på tiden att vissa möbler byts ut även om vi gjorde en uppdatering för ett par år sedan.

Vägg i vägg med Felix rum har vi barnens tv-rum som nu även kommer att inhusa både gästsäng/bäddsoffa och skrivbord/kontorsdel eftersom M jobbar hemifrån en del och även en plats där barnen kan sitta och göra läxor om de nu inte vill sitta på sina rum där de bägge har skrivbord. Rätta mig om jag har fel, jag har känslan av att de flesta barn faktiskt föredrar köksbordet för läxor, inte sant? Är det sällskapet som lockar? Hur gör dina barn?

Det känns onekligen som att jag kommer att ha dagarna fyllda med saker fram till jobbstart och på ett sätt känns det skönt, för då behöver jag inte fundera på dessa saker när jag väl är på jobbet igen utan kan fokusera på att bara komma hem och vara mamma när jag slutat för dagen. Och för stunden håller dessa saker mig upptagen för stunden så att jag inte hinner tänka så mycket på det kommande jobbet just nu.

Annonser

Ett svar till “VAB och hemmafix – jobbångesten som spökar?”

  1. Hahahah! Mina son gör alltid läxorna vid köksbordet. Dottern i sin säng 🙂 Båda har superfina, dyra skrivbord. Sonens tas numera upp av en speldator, tangentbord, headset och även lite gamla lego-byggen som inte plockats bort. Dotterns är full med sminksaker, skräp, använda smutsiga glas och annan disk. 🙂 Dessa barn!

    Hinner du med en lunch i city/kungsholmen någon dag framöver? Ingen brådska men innan du börjar jobba iaf 🙂

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s