Senaste cykelupplägget med musik

Har jag sagt att jag är så sjukt nöjd med mitt byte av anläggning när det kommer till instruerandet i cykelsalen?

Ett gäng cyklister som är så där härligt taggade varje vecka, som vågar säga vad de tycker och komma med önskemål och förbättringsförslag. Underbart! Att i tid och otid höra ”det var jättebra”, det vet ju varenda en är inte särskilt utvecklande och då alla i en gruppträningssal har olika erfarenheter, träningsmål och favoriter i musik och upplägg är jag så otroligt tacksam för den feedback jag får.

Mina onsdagsklasser skall få nytt innehåll om 2 veckor medan lördagar som jag bara kör varannan vecka, fick nytt upplägg igår. Vilket hit det blev och så här i efterhand är även jag själv mycket nöjd med upplägget. Det kan man ju egentligen inte veta förrän man testkört en första gång med klassen – för det är för dem jag gör passen, inte för mig själv.

Passupplägget i korthet följer nedan;

 • Uppvärmning
 • Forts. Uppvärmning in i backe om 9 minuter
 • 2 minuter raksträcka (återhämtning flr de som önskar)
 • 3 x 3 min tröskel m 1 min återhämtning mellan
 • 5 minuter backe/raksträcka
 • 2 min återhämtning/raksträcka
 • 3 x 2 min tröskel m 1 min återhämtning mellan
 • 5 min backe/raksträcka
 • 2 min återhämtning/raksträcka
 • 5 x 45/15 slutspurter
 • Nedvarvning/kort stretch

För att kunna anpassa passet för fler är valmöjligheterna ganska många; backe eller raksträcka, återhämtning eller fortsatt raksträcka. Allt för att orka hålla, den för dig, optimala nivån, under hela passet. Det kräver en viss disciplin men jag tror på frihet under ansvar. Jag är grym på att peppa och få dig att orka, men du har kommit till träningen av egen kraft och det är med din VILJA och KRAFT du tar dig igenom passet!

Låtlistan till passet hittar du här:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s