Trötter

Igår vaknade jag med träningsvärk sedan lördagens cykelpass men även en trötthetskänsla som hängt i kroppen sedan i torsdags-fredags. Och nu. Jag skämtar inte om jag skriver att jag känner för att blunda när jag kör bil (gör såklart inte det, men det förstår ni väl!) och det här med att tidigare inte ha kunnat dricka koffeinhaltiga drycker sent på eftermiddagen eller kvällen med risk för att inte kunna somna, glöm det! Jag sover, det vill säga när jag får sova ett par timmar oavbrutet.

Boven i dramat gissar jag är amningen. Att jag ammar Charlie allt mindre och med det går även hormonerna ur kroppen och jag börjar bli än mer mitt normala jag rent hormonellt och då är det hej då till de där underbara hormonerna som hållit kroppen piggen även nattetid när det ammats och vaggats på bebis. Det är nästan så att jag skulle behövt dessa hormoner än mer nu när det inte är en lugn stund dagtid med C heller utan allt går i 110 – varför har inte kroppen tänkt på det?

Försöker nu boosta kroppen med extra mycket näringsrik mat, lite extra vitamininjektion genom mina supergreens som jag blandar i juicen på morgonen eller kvällen och hela tiden se till att hålla kroppen nöjd med matintaget så att jag inte dippar där för då är det kört! Sömnen är ju fortfarande mycket beroende av dagsformen (borde jag skriva nattformen) hos Charlie och den är väl ungefär lika kass som den alltid varit. Han stökar ett par gånger fram till klockan 02 och då har mitt huvud ledsnat och han kommer över till vår säng och somnar om. Sedan kör han sitt lilla race och ammar oftast en gång och sover därefter till ca 07.30. Alltid nåt! För min egen del borde jag tänka på att gå och lägga mig lite tidigare än vad som är läget just nu; det tenderar att bli närmare midnatt än klockan 10 vilket är optimalt, men när Felix många gånger släcker efter läsning vid 20.30 finns det inte så mycket tid över för allt jag vill hinna med själv och då drar tiden iväg. Skall tilläggas att både Felix och Norah sov i princip hela nätterna från start så vi är absolut inte vana med nattstök – trots att jag under graviditeten var vaken halva nätterna och förstod redan då att denna trea skulle troligen bli en nattstökande bebis. Och så rätt jag fick!

sandra_rogers_photography_23

Busiga bebisen på Risenta eventet som Loppi anordnade i fredags morse. Nyvaken och så där härligt gosig. Foto: Sandra Rogers Photography.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s