Bounce – premiärbesök i hoppmeckat

Idag var barnens skola stängd för ordinarie verksamhet och vi hade utvecklingssamtal med barnens respektive mentor direkt på morgonen för att sedan ha resten av dagen fri.

Lagom till mellisdags kom vi till Bounce i Kungens Kurva, ett ställe barnen tjatat om men som jag dragit mig för att åka till på helgen på grund av folkmassorna (har jag hört). Men en tisdag då större delen av målgruppen går i skolan. Ja, det funkar ju alldeles ypperligt!

Bounce gjorde oss inte besvikna. Ja, det kostar en slant  – 150 kr för första timmen och 100 kr per timme för efterföljande timmar – och så ska man ha hoppstrumpor som man får ta med hem för 30 kr, men det är det värt tycker jag även om en entré på 560 kr kändes galet för en tidsbegränsad aktivitet för 2 barn.

Felix hade laddat för detta sedan igår, den hoppnörd som han är, och jag såg på honom att han blev alldeles tafatt och visste inte vilken ända han skulle börja i och blev således ståendes en stund innan nyfikenheten tog över – för att sedan hålla igång resten av tiden, med undantag för lite energipåfyllning i halvtid.

Åldergränsen för att hoppa på Bounce är 3 år, något som jag tycker är alldeles för ungt för att man skall ha glädje av det helt ärligt. Visst, en treåring tycker att en trampolin är jättekul men de får ut lika mycket av en studsmatta hemma sommartid som av detta. Så vänta hellre mot 5-6 år då barnen mer eller mindre obehindrat kan röra sig i lokalen själva och du som förälder slipper assistera dem. Charlie och jag hängde mestadels i cafédelen/läktaren på Bounce och hade på  så sätt översikt över storbarnen och kunde filma och fota dem när önskemål om det kom. Det finns en servering med både kalla och varma rätter på Bounce, dock ingen micro för att värma barnmat i (nu kanske jag är partisk med småbarn i familjen men ett sådant här ställe skulle tjäna på det) så vi fick köra på kall pasta bolognese, vilket i och för sig gick ju bra det med.

Bounce kan delas upp lite grovt i 5 delar, Dodgeball arenan, långtrampolinerna som slutar i en uppblåst jättekudde du landar i, ett större trampolinland, ett avgränsat område med tekniktrampoliner samt en hinderbana (där krävs skor på fötterna – något vi inte hade med oss). 

Två timmar idag valde jag främst för att det var första gången för barnen där och för att de då skulle känna att de hade hunnit med att testa alla delar innan vi åkte hem. En timme räcker gott och väl för ett besök kommande gångerna.

Gott om personal på plats för att hjälpa besökarna med både trick och andra tips fanns det och personalen körde även igång dodgeball matcher med de hoppare som var på plats, något som våra barn uppskattade enormt. Det var det som de pratade mest om på vägen hem!

Ett kul ställe att besöka och nästa gång tror jag minsann att även jag ska ge mig på hoppandet, många av barnen som var där (inga jättefolksamlingar – skulle gissa på ett 30-tal besökare samtidigt som oss) hade en förälder med sig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s