Träningsglädje – inte bara egen träning

Träningsglädje brukar ofta beskrivas som den glädje man upplever själv när man tränar något specifikt, något man inspireras extra mycket av, men träningsglädje kan vara att skapa lustfyllda träningsstunder för andra också. Som idag.

Sent igår kväll fick jag frågan om det fanns möjlighet för mig att köra en Strong Mama klass redan idag på förmiddagen på mitt hemmacenter SATS Haninge. Jag tvekade väl en nanosekund innan jag kände att YES, gud så roligt! Klassen som jag slitit som ett djur på under ett antal timmar på diverse SATS center i södra Stockholmsområdet och nu skulle få instruera själv. Kan det bli bättre? Typ inte.

Med Charlie som sidekick (på bilden ovan en något mindre sidekick och då fortfarande relativt orörlig – bild från i somras) han vägrar ju som sagt Mini SATS fortfarande så jag gjorde det aktiva valet att ha med honom under klassen och så här i efterhand gick det fantastiskt bra – ungen älskar musik och stod mest och dansade vid scenkanten eller hälsade på de andra bebisarna som var med på klassen med sina mammor.

Då jag själv vet hur svårt det kan vara stundtals att komma iväg och träna om ens respektive inte kan ha bebisen hemma har jag uppskattat möjligheten med just dessa klasser och det faktum att instruktören alltid funnits där som en liten back up om bebis skulle knorra – att jag fortfarande kunnat avsluta ett av träningsvarven och Charlie fått lite uppmuntran av en annan vuxen under tiden. Ovärderligt. Så även idag – mitt fokus var att guida mammorna i övningarna men också se till att det babyskydd som skulle vaggas lite extra blev det och att bebis i krypålder inte åt alltför mycket av pappret som övningarna stod på ute i salen. man får vara beredd på det mesta! En helt annorlunda upplevelse mot cykelsalen där det absolut inte förekommer några småbarn och alla sitter still, för det mesta, på sina cyklar.

Om det då blev lustfyllt och inspirerande för deltagarna, det får stå för dem, men de kommentarer jag fick – tillsammans med svettdroppar i pannan hos deltagarna – tyder allt på det! En timmes träning för mammor, för att orka med lite mer i vardagen eller bara få den där andningspausen och komma hemifrån. Kan jag skapa en känsla av glädje hos någon av deltagarna så är jag glad – för de inspirerar och sporrar mig i att fortsätta med det jag gör. Det är träningsglädje alla gånger om!

Dock sörjer jag lite det faktum att jag börjar jobba igen om 3 veckor och önskar så att jag hade kunnat fortsätta med Strong Mama en längre tid – dock finns klassen bara på vardagar vilket gör det svårt att kombinera med ett vanligt jobb dagtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s