En ”ledig” helg

En ledig helg hemma hos oss är sällsynt förekommande. Med ledigt menar jag när barnen inte har matcher inplanerade i tid och otid och vi måste schemalägga allt för att få dagarna att rulla smärtfritt. När man får en lugn helg som vi ändå får säga att denna helg varit ur aktivitetssynpunkt får man prioritera om och det gjorde även jag då jag valde bort det som troligen var årets träningshöjdpunkt här i Stockholm, nämligen Sthlm Heartbeat som Uppochhoppa- Sofia arrangerade på Fotografiska igår. Vi behövde tid hemma tillsammans och det är viktigare än allt annat. Fredagskvällarna fortsätter i övrigt i hockeyns tecken några veckor till för Norah och numer tränar även Felix fotboll på fredagar vilket gör att vårt fredagsmys blir mer utslagna i soffan på fredagar och så tar vi igen allt på lördagen istället.

Vi började fredagen med lite lekparkshäng med de 2 yngsta. Jag är ju precis som jag skrev på Instagram i fredags, ingen lekparksmamma, men känner att C behöver aktiveras och att han ju faktiskt uppskattar de gånger vi hittar en gunga att gunga i och att kunna upptäcka nya saker utanför hemmets trygga väggar är bara nyttigt. Ankorna som simmade i ån vid lekplatsen var väldigt intressanta – inga foton därifrån dock, då hade jag haft en son i ån. Han blev som besatt och skulle följa efter ankorna direkt – kanske beror det på att vi både tittat på filmer och läst om ankor senaste veckorna?!

Igår var Felix helt tränings- och matchfri vilket i sin tur resulterade i att vi knappt såg röken av honom efter lunch. Biobesök och mat med kompis i Heron City och övernattning hos samma kompis (tvärs över gatan från oss men han lyckades hålla sig bort hemifrån i dryga dygnet i alla fall) för att sedan, via fotbollsplanen, hitta hem idag lagom till lunch före hockeyträning på eftermiddagen.

Norah har kört hockey 3 dagar i rad. Kanske lite i det mesta laget men det är kul på olika sätt säger hon och kör på som ett ångvält. I fredags träning med tjejlaget som sig bör, igår med U-laget (killaget) och idag var hon inlånad till DIF/Brinken för att spela poolspel mot Göta/Traneberg (Bromma) och Vallentuna i Mälarhöjden. Det är det här jag älskar med flickhockeyn, tjejerna ställer upp för varandra – det spelar inte så stol roll vilket lag man spelar i just där och då, huvudsaken är att det finns tillräckligt med tjejer som kan spela tillsammans! Helt plötsligt var Norah en av de som var mest rutinerade på isen och 6 mål senare hade jag en mycket nöjd tjej med i bilen på vägen hem! Härligt!

Själv har jag, utöver att ha agerat taxi enligt ovan, även hunnit med lite fix hemmavid. Det växter som rådjuren inte ätit upp över vintern har setts över, friggan är urrensad än en gång, urvuxen cykel såld på Blocket och jag har en plan för det som skall göras framöver på tomten. Träningen har bestått av promenader med barnvagnen när tillfälle getts – imorgon är det måndag igen och jag har mer tid över för träning när storbarnen är i skolan.

Nu kan det här kännas som en jättestressig helg för några av er läsare men tro mig, jag känner mig mer utvilad än på länge. Redo för en ny vecka med allt vad det innebär, det är jag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s