Att bestämma sig – morgonens löppass

Med småbarn i familjen kan man aldrig vara säker på att den förväntade dagsformen är vad den borde vara enligt alla konstens regler. Att planera träningen därefter är en utopi. Så även idag.

Vi håller på att vänja av Charlie från nattmatningarna och således även fasa ut amningen som de senaste månaderna mestadels varit på kvällstid eller på natten när han vaknat. Det går sådär kan jag erkänna. Han får gröt på kvällen innan läggdags och är nöjd och somnar enkelt men det är därefter det blir helt crazy; som att ha en apa hög på gud vet vad i sängen, han snurrar runt, skriker och vill helst ligga fastklistrad på mig. Vi försöker ha honom i hans egna säng och det fungerar ok fram till 01-tiden då hans lilla skrikschema påbörjas. Min sömn blir därefter som ni förstår. Magnus jobbar och med en stundande föräldraledighet för hans del gör sitt till med arbetsbelastningen – således är sovträningen utan man min lilla uppgift just nu.

Med detta i åtanke kändes morgonens inplanerade intervallpass som ett dött lopp redan innan vi klivit upp ur sängen men just där och då bestämde jag mig. Jag skulle ut och springa. DÅ Charlie har babysimskolan redan klockan 10 på måndagarna hade jag begränsat med tid men jag kände ändå att kommer jag inte ut nu så lär det inte bli ikväll heller, och med tanke på hur vädret utvecklat sig under dagen gjorde jag ett smart val om jag får skriva det själv!

Snabb frukost för  bebis och undertecknad och vi var ute ur huset redan strax efter 8. Med en timme till godo innan avfärd till simningen tog jag sikte på 5 kilometer ”distans” och där mitt i skulle det in 5 backintervaller på ungefär 1 vardera. Det skulle jag hinna med.


Min backe för intervaller som fungerar även med vagn, nu somnade Charlie snabbt i vagnen och den fick stå i början av backen i väg grenen på trottoaren, är en järnvägsövergång där lutningen egentligen inte är så hiskelig, men det är en seg backe som passar perfekt för pass som dessa. Under veckan skall jag komplettera med ett rent distanspass i lugnt tempo, funderar på att springa till utegymmet, köra några varv där och sedan springa hem igen. Det är något längre än de 5 kilometer jag sprungit hittills men jag känner att kroppen börjar bli redo för längre distanser.

Morgonens pass blev även premiärpasset för mina nya löpskor, Nike trogen, och det kändes hur bra som helst! Vi kommer att få många mil tillsammans på vägarna framöver!

Dryga 45 minuter senare hoppade vi in i bilen och njöt inte långt därefter av 30 minuter i en riktigt varm och skön pool där Charlie fick simma loss. Perfekt för mina ben efter ett intensivt träningspass. Jag tänker mig repris på detta nästa måndag också, min sista lediga måndag på 3 månader.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s