Träningsstatus

Träningsplanering i all ära. Det blir (nästan) aldrig som jag planerat, det gäller att ha en reservplan eller bara go with the flow och ta dagen som den kommer och tänka att det löser sig. Ingen har väl dött av ett uteblivet träningspass?

Fredag idag och jag har tagit en oplanerad träningsfri dag idag. I måndags sprang jag men har sedan dess haft känningar i näsan och bihålorna och för att få klarhet i om det är pollen eller en förkylning (lutar åt det förstnämnda) tar jag det medvetet lite lugnare. Jag har instruerat som vanligt och ska instruera även imorgon bitti men det känns dumt att utmana ödet med att dra ut och springa och anstränga sig än mer om det nu är en förkylning. Den borde väl ha brutit ut vid det här laget tänker jag, vi får väl se. Promenader med Charlie i vagnen har jag hunnit med och det har inte förvärrat läget i alla fall. Alltid nåt.

Vi har haft en relativt lugn vecka på träningsfronten även för barnen. Lite hektiskt med dubbla inbokningar i början av veckan men med fotbolls- och hockeycup i helgen för var sitt barn har en del träningar fallit bort från schemat just för att det inte ska bli för mycket för dem. Att den tiden sedan spenderats på konstgräsplanen efter skolan är en annan sak. Spontanidrott och vardagsmotion kan vi väl kalla det. Inte så stor skillnad mot vad de gör kvällstid i sina respektive föreningar egentligen men ändå så blir det inte riktigt likadant.

Mycket vardagsmotion blir det tack vare att jag får jaga denna lille man som går hej vilt numer.

Min träningsplan för resten av helgen är att komma ut och springa på söndag om kroppen känns ok. Försöker även få in kortare, ca 10 minuter, med yoga/rörlighet dagligen för att väcka den där stela bakdelen av kroppen (alltså vi pratar inte bara säte utan hamstrings och ryggen också) för att underlätta framöver i kommande coreträning som ska snappas upp ett steg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s